Mersin'de Orman İşçileri Sertifikalandırılacak - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Orman İşçileri Sertifikalandırılacak

Mersin'de, orman kesim işinde çalıştırılacak işçilerin tamamının sertifikalı olması amacıyla, orman köylülerine ağaç kesme ve boylama eğitimleri verilmeye başlandı.

26.08.2014 14:08  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, orman kesim işinde çalıştırılacak işçilerin tamamının sertifikalı olması amacıyla, orman köylülerine ağaç kesme ve boylama eğitimleri verilmeye başlandı.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, eğitim sahasında yaptığı açıklamada, orman işlerinde çalışacak işçilerin eğitilmesine yönelik  "Ağaç kesimi ve boylama" kursları başlattıklarını söyledi.

Kurslarda teorik ve pratik eğitimlerin tamamlandığını söyleyen Akduman, "Kursumuza ilk etapta 25 kesim elemanı katıldı ancak bu sayı yıl sonuna kadar 100'e çıkacak. Bundan sonra sahada kesim yapacak elemanlar mutlaka eğitime tabi tutulacak ve sertifikasız hiçbir kişiye sahada kesim yaptırılmayacak" dedi.

Akduman, işçilerin bilgilerinin pratikle sınırlı kaldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"'Biz bu kursta arkadaşlarımıza orman kesiminin bilimsel yönlerini de öğreteceğiz. Artık kesimler bilimsel yöntemlerle yapılacak. Ayrıca, bu sektörde çalışacak kişilere iş güvenliği ve sağlığı eğitimi de veriyoruz. Riskli olmasına rağmen bu işin profesyonel bir iş olduğunu kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Eğitimlerde bir ağacın nasıl kesildiğini, can güvenliğini nasıl almaları gerektiğini, bir ağacın ekonomik değerini uygulamalı olarak gösteriyoruz."

Orman kesim işçilerinin eğitilmesi kapsamında Gülnar ilçesinde de "Ağaç kesme ve boylama operatörlüğü" kursu açıldı.

Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, ilk etapta bölgedeki kooperatif üyesi köylülerin katıldığı kursların, zamanla ormancılık sektörüyle uğraşan tüm köylülere ulaşacağını ve bu kişilerin sertifikalandırılacağını söyledi.

Ormancılığın gelişmesi için bu kursların önemli olduğun işaret eden Aslan, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının önemi, iş güvenliğinin artırılması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi konuların anlatıldığını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Orman İşçileri Sertifikalandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement