Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı

Mersin\'de Göçmen Kaçakçılığı

Mersin’in Erdemli ve Silifke ilçelerinde jandarma ekiplerince düzenlenen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 140 göçmen yakalandı.

21.01.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ve Silifke ilçelerinde jandarma ekiplerince düzenlenen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 140 göçmen yakalandı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin, 17 Ocak günü Erdemli ilçesi Tırtar koyunda düzenledikleri operasyonda, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine kaçmaya çalışan 116 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Operasyon kapsamında ayrıca, bu şahısları yurt dışına çıkarmaya çalışan tekne kaptanı H.K. ise, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aynı bölgede yabancı uyruklu başka şahısların da yasa dışı yollarla yurt dışına çıkacağı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, 20 Ocak tarihinde Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda, 24 yabancı uyruklu göçmen ile birlikte 2 organizatörü yakalayarak gözaltına aldı. Yabancı uyruklu göçmenler Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 2 organizatör ise adliyeye sevk edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement