Mersin 8. Uluslararası Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin 8. Uluslararası Gıda Fuarı Açıldı

Mersin 8. Uluslararası Gıda Fuarı Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "Fuarlara katılarak çeşitli platformlarda Mersin'in temsil edilmesini sağlamak mecburiyetindeyiz" dedi.

17.04.2014 15:05  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin 8. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı? açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mersin'in iş adamları ve sanayiciler açısından çok büyük gayretlerin gösterildiği ve atılımların yapıldığı bir kent olduğunu belirtti.

Mersin'in yerel yönetimler açısından ise iş adamlarının, yatırımcıların önünün açılamadığı bir kent olduğunu anlatan Kocamaz, işsizliğin çok yüksek oranlara ulaştığı bir şehirde barış, huzur ve kardeşlik için herkesin önüne iş ve AŞ koymak mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

Sivil toplum örgütlerine ve girişimcilere bu anlamda büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Kocamaz, şöyle konuştu:

"Bunun yanında yerel yönetimlerin de onların alt yapısını oluşturması, önünü açması, yatırımcıyı bölgeye çekmesi açısından çok büyük yükümlülükler üstlenmesi gerekiyor. Mersin'i el ve gönül birliği içerisinde hep birlikte ayağa kaldırmamız gerektiğini, bu konuda herkesin mutlaka sorumluluk alması gerektiğini her yerde yineliyoruz. Gerek ürünlerimizin gerekse kentimizin tanıtımına büyük önem vermeliyiz. Ayrı ve yeni bir vizyonla dünyanın her tarafında fuarlara katılarak çeşitli platformlarda Mersin'in temsil edilmesini sağlamak mecburiyetindeyiz."

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da fuarı ara vermeden 8'inci defa açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Geçen yıl 71 firmayla açılan fuara bu yıl 111 firmanın katıldığına dikkati çeken Aşut, küresel ekonomik sıkıntılara, seçimlerle durgunluğa giren piyasalara rağmen fuara gösterilen talebin kent adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Mersin'in temel anlamda tarımda güçlü bir kent olduğunu vurgulayan Aşut, "Mersin uluslararası alanda aldığı yeni rollerle, lojistik gücüyle, ihracat deneyimleriyle ülkemizin gıda sektörünün pazarlandığı yer haline gelmektedir. İşte bu fuarın önemi ve amacı da budur" dedi.

Bu yıl Ekvator, Ürdün, Irak, Pakistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Lübnan, Ukrayna, Suudi Arabistan'dan firmaların ve alım heyetlerinin fuarda olduğunu dile getiren Aşut "Bu ülkeler basit bir davetle gelmediler. Buralara defalarca gittik, bağlantılar kurduk. İkili görüşmeler yaptık, anlaşmalar imzaladık. Bizler evde oturmadık. Sıkıntıların geçmesini, pazarların sakinleşmesini beklemedik. En riskli yerlere bile gittik. Kendimizi, Mersin'i, sektörlerimizi tanıttık" diye konuştu.

Vali Vekili Ayhan Bayhan ile kent protokolünün katıldığı törende konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin 8. Uluslararası Gıda Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement