Merkez Partisi Başkanı Karslı: Partiye Milletvekilleri Katılacak - Son Dakika
Güncel

Merkez Partisi Başkanı Karslı: Partiye Milletvekilleri Katılacak

Merkez Partisi Başkanı Karslı: Partiye Milletvekilleri Katılacak

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Kurban Bayramı'nda sonra Merkez Partisi'ne milletvekili katılımlarının olacağını belirtti.

02.10.2014 12:11  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Kurban Bayramı'nda sonra Merkez Partisi'ne milletvekili katılımlarının olacağını belirtti. Karslı, "Bayramdan sonra her partiden katılımlar olacak. ve inşallah Meclis'te grubumuzu kuracağız. AKP, CHP ve MHP'den katılım olacak. Bizim partimizde her görüşten insanlar var" diye konuştu.

Abdurrahim Karslı, "Biz partimizi Temmuz ayında kurduk. Hak ve Adalet Partisi'nden toplu katılımlar oldu. Bayramdan sonra da bazı partiler olduğu gibi bize katılacak. Ciddi bir rağbet var. Bu sabah milletvekilliği yapan bir arkadaşımız ile karşılaştım. Onlar da bizi destekliyor, Türkiye'nin Merkez Parti gibi bir partiye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Daha yeni liberal parti ve demokrat partiden 100'ün üzerinde yeni üyenin katılımını gerçekleştirdik" dedi.

AKP, CHP VE MHP'DEN KATILIM OLACAK

Abdurrahim Karslı, "Bizim hedefimiz önce partiyi kurmak, sonra teşkilatları oluşturmak ve partinin kapılarını bizim duygu ve düşüncelerimize uygun kişilere açmaktı. Partiyi kurduk, teşkilatları oluşturduk, şimdi milletvekillerinin katılımları olacak. Milletvekilleri geldiği zaman merkez partinin şemsiyesi altına girsin istedik. Şu anda hazırız. Bayramdan sonra her partiden katılımlar olacak. ve inşallah Meclis'te grubumuzu kuracağız. AKP, CHP ve MHP'den katılım olacak. Bizim partimizde her görüşten insanlar var" diye konuştu.

BÜYÜK KONGREMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ

Abdurrahim Karslı, "Ekim ayı sonunda, ya da Kasım ayı içerisinde büyük kongremizi yapmak istiyoruz. Şu anda 60 ilde çalışmalarımızı tamamladık. Ekim sonu itibarıyla 81 ile ulaşmak istiyoruz. Türkiye'nin tamamına tabelamızı asacağız ve bütün gayretimizle çalışmalara başlayacağız. Bayramdan sonra Trabzon, Hatay, Eskişehir gibi illerin de açılışını yapacağız. Bu illeri diğer iller de takip edecek" dedi.

TÜRKİYE BUGÜN TARİHİNİN EN VAHİM DURUMU İÇİNE SÜRÜKLENMİŞTİR.

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Suriye ve Irak tezkereleri ile ilgili de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu Savaş Tezkeresi; Türk Milletine, İslam dünyasına ve dünya insanlığına karşı bir suikasttır, bir cinayettir. Bu Savaş Tezkeresi; Suriye'de ne yapılacağının değil, Türkiye'nin nasıl kanlı bir ülke haline getirileceğinin tarihi sorumluluğunu taşıyacaktır" denildi.

Abdurrahim Karslı'nın yazılı açıklaması şöyle; " Türkiye bugün tarihinin en vahim durumu içine sürüklenmiştir.Türkiye'yi bölmeyi ve parçalamayı hedefleyen küresel güçlerin bir politikası olan Büyük Ortadoğu Projesi son aşamasına getirilmiştir. Türkiye Ortadoğu iç savaşında etnik ve mezhepsel sebepten terör örgütleriyle bütünleştirilmiştir. Türkiye, Ortadoğu'nun kanlı coğrafyasında yaşanan kanlı vahşet içine büyük güçler tarafından planlanan ve dayatılan 'Savaş Tezkeresi' ile çekilmektedir. Eşbaşkanlığı Türkiye tarafından yapılan Büyük Ortadoğu Projesinin gereği olarak oluşturulan IŞİD, El Kaide/ El Nusra gibi terör örgütleri bahanesiyle sonu gelmeyecek ve sonuçları çok ağır olacak bir büyük savaşa sokulmak istenmektedir. Geçmişten geleceğe doğru uzanan insanlığın; Müslüman dünyada bilerek, amaçlı ve kasten yaşatıldığı bu kanlı vahşetine Türkiye Savaş Tezkeresi ile ortak olacaktır. Siyasi iktidar tarafından IŞİD, El Kaide/El Nusra gibi terör örgütlerine ağır silah dahil savaş araç ve gereçleri sağlanan terör örgütüne karşı şimdi savaş konumuna gelmiştir. Tüm bu terör örgütlerinin yerleştiği Türkiye'nin böyle bir savaş politikası ile iç güvenliğinin kalmayacağı, yaşanmaz bir hale geleceği açıktır. Bu Savaş Tezkeresi; Türk Milletine, İslam dünyasına ve dünya insanlığına karşı bir suikasttır, bir cinayettir.

Bu Savaş Tezkeresi; Suriye'de ne yapılacağının değil, Türkiye'nin nasıl kanlı bir ülke haline getirileceğinin tarihi sorumluluğunu taşıyacaktır. Siyasi iktidar, Siyasal İslam'ın en radikal, en ölüm tutkunu IŞİD'e her türlü desteği vermiştir; böyle bir durum karşısında siyasi iktidarın terörle mücadele için Tezkere çıkarmaya yönelmesi inandırıcılıktan uzak olduğu kadar, küresel güçlere ülkemizi teslim ettiğinin ilanıdır. Küresel güçler 20. yy 'da İslamiyet'i en kanlı bir din olarak gösterme çabasına girmiştir; terör örgütlerinin besleyicisi olarak tüm dünyaya algılandırma peşindedir. Öyle mesafe alındı ki Ortadoğu- İslam Alemi denince tüm dünya insanının aklına vahşet, ateş ve kan gelmektedir. Ne yazık ki siyasi iktidar Savaş Tezkeresi ile bu algılanmaya en büyük desteği vermektedir.

SAVAŞ TEZKERESİNE HAYIR DEYİN, KARŞI DURUN

"Aslında İslam adına terör olmaz, kan dökülmez, inanç farklılıkları ve mezhep farklılıkları nedeniyle insanlar öldürülmez; insanın en temel hakkı olan yaşama hakkına son verilmez. Siyasi iktidar bu Savaş Tezkeresi ile bu kutsal değerleri inkar ettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Türkiye her şeyden önce iç ve dış güvenliğini sağlamak zorundadır. Kendi milli iç ve dış güvenliğini sağlayamayan bir siyasi iktidar Savaş Tezkeresi ile sınır ötesi bir harekata ve küresel güçlerin askerlerinin Türkiye'de konuşlanmasına izin vermeye kalkışması Türk Milletine yapılabilecek en büyük ihanettir: Tarih bunu yazacak failleri vatandaş vicdanında ve yargı önünde sorgulanacaktır. Ey insanlığa hoşgörü ve adaleti ile ün salmış Türk Milleti, İslam Alemi; insani açıdan bu kanlı savaşa dur deyin, dünyevi ve uhrevi vebal altına girmeyin; Biz kendi Ülkemizdeki terörü durduramamış haldeyken, neden sınırlarımız ötesindeki terör ile uğraşıyoruz. Kendi sınırlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini düşünmeli ve korumalıyız. ABD ve İngiltere kendilerine dokununcaya kadar yıllardır var olan kendilerinin kurdurduğu bu terör örgütlerine ses çıkarmadılar. Bir Ülkedeki terör uluslar arası operasyonlarla değil, o ülkenin iktidarı kuvvetlendirilerek halledilmelidir. Şu anda yardım etmek istediğimiz Irak, Suriye ve oradaki yardım talep eden güçler, şimdiye kadar Türkiye ile hep ihtiyaç olunca yakınlaşmış, kuvvetlenince münasebetlerini bozmuşlardır. Dolayısı ile hukuken ve vicdanen bunlar için Türk askerini öldürtmeye gerekçe yoktur. Savaş Tezkeresine hayır deyin, karşı durun. Ülkemizin de içinde bulunduğu Ortadoğu'da akan kanın, akan gözyaşlarının durdurulması, barış ve huzurun yeniden inşası için Merkez Parti olarak başta milletvekillerimizin ve hangi etnik kültürden ve inançtan olursa olsun bütün Türk Milletinin Savaş Tezkeresine karşı olmasını önemle vurguluyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkez Partisi Başkanı Karslı: Partiye Milletvekilleri Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ali aydın: evde sular akmıyor galiba :) :) ulan siz mi kurtaracaksınız vatanı zaten hemen yorumlarınıza bakıp ona göre politika yapacaklar yırtının siz yırtının :) :)) 5 2 Yanıtla
  • ddd: bu kim ya. 4 2 Yanıtla
  • trc61: sen hangi dümbüksün hocanız kanadaya kaçıyormuş hııııı oraya bir kaltal gönderdim şiiiiiiit bu bir sır 3 2 Yanıtla
  • unal tasci: karli is parti kurmak, , moda simdi. . 0 0 Yanıtla
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • TİKA Kosova'da iftar verdi
    23:10 TİKA Kosova'da iftar verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen bir etkinlikte iftar verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve diğer birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kosova'ya olan desteği ve iki ülke arasındaki güçlü bağlar vurgulandı.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.


Advertisement