Merkez, Faizlere Dokunmadı - Son Dakika
Ekonomi

Merkez, Faizlere Dokunmadı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizlerde herhangi bir değişiklik yapmadı.

23.10.2014 14:03  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Kurul, beklentiler dahilinde faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

FAİZ ORANLARI

TCMB'nin, mevcut durumda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8,25, marjinal fonlama oranı yüzde 11,25, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10,75 ve Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde bulunuyor.

ENFLASYONDA OLUMLU GELİŞMELER VAR

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makro ihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Zayıflayan küresel talebe rağmen ihracat dengeli büyümeyi desteklemeye devam etmektedir. Yılın başında alınan makro ihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmektedir" denildi.

GIDA FİYATLARINA KÖTÜ ETKİLİYOR

Açıklamanın devamında, "Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir ise enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte, başta petrol olmak üzere düşen emtia fiyatlarının önümüzdeki yıl için enflasyonda öngörülen düşüş sürecini destekleyeceği değerlendirilmektedir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir. Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Merkez, Faizlere Dokunmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Merkez, Faizlere Dokunmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahsen mert: Faizlerin artması laızm. mileltın parası pul oldu. turkıyede mevduatlar cok düşük. halen faiz insin diyen ler var. Ekonomıden anlamadıkları bes belli. 5 7 Yanıtla

Advertisement