Merkez Bankası Bugün Faiz Kararı İçin Toplanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası Bugün Faiz Kararı İçin Toplanıyor

Merkez Bankası Bugün Faiz Kararı İçin Toplanıyor

Merkez Bankası faiz kararlarını bugün açıklayacak. Ekonomistler politika faizinin sabit kalmasını bekliyor.

24.04.2014 08:23  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Analistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından bugün gerçekleştirilecek toplantıda politika faizinde değişiklik beklemiyor. 

Analistlerin tamamı haftalık repo, marjinal fonlama oranı, borçlanma faizleri ile yabancı para ve TL zorunlu karşılık faizlerinde değişiklik beklemiyor. Ayrıca piyasa yapıcı bankalara sağlanan fonlama faizi ile Rezerv Opsiyonu Katsayısı (ROK) oranının da sabit bırakılacağı düşünülüyor.

FAİZ ORANLARI HANGİ SEVİYELERDE?

Merkez Bankası'nın haftalık repo faizi yüzde 10.00, marjinal fonlama oranı yüzde 12.00, borçlanma oranı yüzde 8.00 seviyesinde bulunuyor. 

3 aya kadar vadeli TL zorunlu karşılık oranı yüzde 11.5 ve YP zorunlu karşılık oranı ise yüzde 13 seviyesinde. 

"ROK'LARDA BİR DÜZENLEME OLABİLİR"

Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, bu ay tüm faizlerin sabit kalmasını beklediklerini vurgulayarak, "Makro-ihtiyati tarafta ise TL rezervlere faiz uygulamasının başlaması ve ROK’larda buna yönelik aşağı yönlü düzenlemeyi mümkün buluyoruz" diye konuştu.

Gedik Yatırım Şef Ekonomisti İbrahim Aksoy, faizlerde, zorunlu karşılık oranları ve ROM mekanizmasında değişiklik beklemediklerine değindi ve TL olarak tutulan zorunlu karşılıklara yüzde 2,5-3 oranında faiz verilmesi uygulamasının bu toplantıda başlayabileceğini düşündüklerini söyledi.

Ankete, Türkiye Finans, Destek Menkul, Finansbank, Ak Yatırım, Abank, ING Bank, Garanti Bankası, Odeabank, Vakıfbank, Halk Yatırım, Erste, Ziraat Yatırım ve Gedik Yatırım olmak üzere 13 kurum/banka katıldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası Bugün Faiz Kararı İçin Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement