Menekşe-Lale, Kayseri Şahane - Son Dakika
Yerel

Menekşe-Lale, Kayseri Şahane

Menekşe-Lale, Kayseri Şahane

Büyükşehir Belediyesi her bahar olduğu gibi bu baharda da Kayseri'yi çiçek bahçesine dönüştürdü.

07.04.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi her bahar olduğu gibi bu baharda da Kayseri'yi çiçek bahçesine dönüştürdü. Sonbaharda toprağa gömülen ve şu günlerde rengarenk açarak kendini gösteren lalelere menekşelerin de eşlik etmesiyle Kayseri ayrı bir çehreye büründü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Park-Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Halit Taşyapan, önceki yıllarda olduğu gibi başta parklar olmak üzere kavşak ve refüjlere mevsim çiçekleri dikerek şehrin güzelliğine güzellik kattıklarını söyledi.

Geçen yıl Kasım ayında 400 bin lale soğanı ektiklerini ve bu lalelerin şimdilerde çiçek açtığını ifade eden Taşyapan, ayrıca şubat ayı sonunda yaklaşık 400 bin menekşe fidesi ile 40 bin çuha çiçeği diktiklerini belirtti. Çiçeklerin açmasıyla Kayseri'nin rengarenk bir görünüm kazandığını vurgulayan Halit Taşyapan, "Halkımızın daha güzel bir çevrede yaşaması için park, refüj ve kavşaklara 400 bin adet lale soğanı ile çeşitli türlerden binlerce çiçek fidesi diktik. Bu fidelerin çiçek açmasıyla birlikte Kayseri rengarenk bir görünüm kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, yeşili bol, çiçeklerle estetik kazanmış bir şehir oluşmasına büyük önem veriyor. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menekşe-Lale, Kayseri Şahane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement