Menderes Türel - Proje tanıtım toplantısı - - Son Dakika
Politika

Menderes Türel - Proje tanıtım toplantısı -

Menderes Türel - Proje tanıtım toplantısı -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya'ya aktarmasız toplu ulaşım, hızlı tren getireceklerini, 5 yılda 10 milyon ağaç dikeceklerini belirterek, "Büyük projeleri ağustos böcekleri değil, karıncalar inşa eder. Şimdi ağustos böceği zamanı değil, karınca zamanı, biz karınca olacağız" dedi.

09.03.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya'ya aktarmasız toplu ulaşım, hızlı tren getireceklerini, 5 yılda 10 milyon ağaç dikeceklerini belirterek, "Büyük projeleri ağustos böcekleri değil, karıncalar inşa eder. Şimdi ağustos böceği zamanı değil, karınca zamanı, biz karınca olacağız" dedi.

Türel, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Antalya için planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmasının başında Sezen Aksu'nun, "Kaç yıl geçti aradan" şarkısının sözlerini hatırlatan Türel, "Antalya, 5 yıl geçti aradan ayrı ayrı, bitsin artık bu hasret buluşalım gayrı" diyerek, 30 Mart'ta hasretin biteceğini, yeniden başkanlık için hizmet bayrağını devralacağını söyledi.

Antalya'ya olan aşkını anlatan Türel, Antalya'da doğduğunu, büyüdüğünü, evlendiğini, burada yaşlanacağını ve toprağına yatacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığını bıraktığı 2009'dan bugüne Antalya'nın durgunlaştığını, ağırlaştığını ve kentte hiçbir hizmetin yapılmadığını savunan Türel, bu duruma daha fazla seyirci kalmamak için Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden talip olduğunu bildirdi.

Çiftçinin, işçinin kazanmasını, dünyanın Antalya'ya imrenmesini istediğini dile getiren Türel, herkesin mutlu olacağı bir şehir ortaya koymayı amaçladığını ifade etti.

AK Parti Hükümeti döneminde Antalya'ya yaklaşık 14 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Türel, hastaneden, okula, duble yollardan hava limanına kadar birçok hizmetin getirildiğini, muhalefetin ise yalan, dolan, iftira içinde "lay lay lom" belediyeciliği yaptığını söyledi.

- "Ne söz verdiysem yaptım"

Milletin Türkiye üzerinde oynanan oyunları gördüğünü belirten Türel, "Bu darbeciler hep birlikte olup hayasızca bir akın başlattı. Tarihte Adnan Menderes'e, Turgut Özel'a yaptıklarının aynısını bugün yapıyorlar. Milletimiz oyunu gördü, anladı. Bu millet efendilere boyun eğmeyecek, (Yeter söz milletindir) diyecek" diye konuştu.

Türel, 2004 yılında ne söz verdiyse hepsini yerine getirdiğini ifade ederek, bugün de açıklayacağı projelerin hepsini gerçekleştireceğini anlattı. Dürüst, şeffaf, katılımcı bir yönetim modeli ortaya koyacaklarına dikkati çeken Türel, Antalya'yı seven, peşin hükümlü olmayan, dürüst herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.

Antalya'da hayat kalitesini geliştireceklerini, ticareti, turizmi, tarımı daha kaliteli hale getireceklerini anlatan Türel, şöyle konuştu:

"Antalya huzur, sevgi ve saygı şehri olacak. Herkesin hayat tarzına saygı duyulacak, herkes özgürce inancını yaşayacak. Partizanlık yapmayacağız, herkese eşit hizmet gidecek. (Bizden değil) ayrımını geçmişte yapmadıysak yarın da yapmayacağız. En önemlisi Büyükşehir Belediyesi önündeki direkteki Türk bayrağını seçim kazandıklarında indirip, CHP bayrağı dikenleri kınıyoruz. Seçimi kazandığımızda Türk bayrağını orada dalgalandırma sözü veriyorum."

- Hizmet halka sorulacak

Antalya'ya yapılacak hizmetlerde halka soracaklarını, katılımcı bir yönetim sağlayacaklarının altını çizen Türel, Antalya'nın tarih ve kültürün başkenti olacağını kaydetti. Antalya'da yeniden yeşil, çevreci bir şehir oluşturacaklarını dile getiren Türel, Büyükşehir Belediyesinin garibanın, fakirin dostu olacağını, herkesi şefkatle kucaklayacağını, insan odaklı, çocuk, kadın, emekli odaklı hizmet sunacaklarını bildirdi.

Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'da ulaşım aktarmasız olacak, Ankara- Alanya ve Antalya hızlı tren projesi en kısa zamanda hayata geçirilecek. 5 senede 10 milyon ağaç dikeceğiz, Antalya'yı yeşil Antalya yapacağız. Antalya'da doğacak her evladımızın bir ağacı olacak. Büyük projelerimizi vatandaşımıza soracağız, vatandaş ne derse o olacak. Büyük projeleri ağustos böcekleri değil, karıncalar inşa eder. Şimdi ağustos böceği zamanı değil, karınca zamanı, biz karınca olacağız."

Antalya'da kendileri döneminde zenginleşme adına önemli adımlar atılacağını, kentte yaşayan ya da çalışan herkesin zengin olacağını öne süren Türel, vizyonel projeleriyle kente yeni bir yatırım çağı başlatacaklarını, on binlerce kişiye projelerle iş imkanı sağlayacaklarını vurguladı.

- Türel'in Antalya projeleri

Menderes Türel, "Antalya'nın kanatları" başlığı altında planladığı projeleri şöyle sıraladı:

- Turizmi 12 aya yayarak, esnafın ve turistin kazanması sağlanacak.

- Düşük gelirle çalışan turizm emekçileri küçük taksitlerle, peşinat ödemeden ev sahibi yapılacak.

- Esnaf dostu belediye hizmetleri sunularak, turisti şehir merkezine getirecek projeler hayata geçirilecek.

- Kepez'e festival sarayı yapılarak, Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne gelen Oskarlı sanatçılar halkla buluşturulacak.

- Köylü dostu belediye olacak. Tarıma yüzde 100 destek verilecek. Ürünlerin yurt dışında pazarlanması sağlanacak.

- Sulamada sulama birliklerinin, sulama kooperatiflerinin enerji maliyetleri büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak.

- Soğuk hava depoları, paketleme tesisleri yapılacak.

- Ulaşımdaki sorunlar çözülecek, kaliteli, güvenli yollar yapılacak.

- 6 ay içerisinde Batı Çevre Yolu hizmete girecek.

- Ulaşım aktarmasız olacak.

- Büyük projelerde vatandaşın fikri alınacak

- 19 alt geçit ve 200 kilometre yeni yol yapılacak.

- Kuzey Çevre Yolu ve Batı Çevre Yolu 2016'ya kadar tamamlanacak.

- Kundu-Belek-Aksu birbirine bağlanacak.

- Ankara-Alanya-Antalya hızlı tren projesi hayata geçirilecek.

- Aktarmalı ulaşım tarih olacak.

- Kundu Kemerağzı'nda kruvaziyer liman yapılacak.

- Konyaaltı sahili yenileme projesi ile baştan yapılacak. Klimalı yürüyüş yolları, yelkenli, su sporları kulüpleri yapılacak.

- Kepez'e büyük bir su parkı inşa edilecek yapılacak.

- Boğaçayı projesi ile nehir marinaları yapılacak.

- Hipodrom kompleksi yapılacak.

- Doğalgaz ilçelere kadar yaygınlaştırılacak, seralarda kullanılması sağlanacak.

- 10 milyon ağaç dikilecek.

- Ermenek Botanik Parkı, Doyran Kent Parkı, Sorgun Çamlığı yapılacak.

- Manavgat Suyu Projesi ile kentin içme suyu problemi çözülecek.

- Kent esnafı için toplu iş merkezleri kurulacak.

- Yarım kalan belediye hizmet binası tamamlanacak.

- 19 ilçe otogarları yenilenecek.

- Yeni muhtar ve bilgi evleri, tüm ilçelere taziye evleri kurulacak.

- Evde bakım hizmeti tüm ilçelerde verilecek.

Türel'in proje tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Menderes Türel - Proje tanıtım toplantısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement