Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Vandalizmin Bizim Sendikacılığımızda Yeri Yoktur" - Son Dakika
Güncel

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "Vandalizmin Bizim Sendikacılığımızda Yeri Yoktur"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insan onurunu merkeze alarak kavga zemininden çıkardık ve hizmet zeminine taşıdık” dedi.

23.10.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insan onurunu merkeze alarak kavga zemininden çıkardık ve hizmet zeminine taşıdık" dedi.

Memur-Sen, "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen il buluşmalarını sürdürüyor. Yoğun katılımla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bütün terör örgütleri ve vesayet organlarının ülke diz çöktürülene kadar nöbetleşe kullanılmaya devam edileceğine dikkat çekerek, "Türkiye etrafına bakmasın, mazlumlara el uzatmasın amacındalar. Türkiye, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmelidir. Bizler ise gözümüzü açık tutmalıyız. Çünkü biz Memur-Sen ailesi olarak oyunları bozan, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye'de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız" dedi.

"VANDALİZM DEĞİL SENDİKACILIK YAPIYORUZ"

"Sendikacılığı Memur-Sen'e yakıştıramayanların amaçlarını şimdi çok iyi anlıyoruz" diyen Yalçın, "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık ve kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimiz ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Bizim sendikacılığımız sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslamasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi ise hedef 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE HER AÇIDAN KAZANDI"

Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise, 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlara değindi. Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolu toplu sözleşmeleriyle 170, toplamda 213 kazanım elde ettiklerini hatırlatan Tufanoğlu, "3. Dönem Toplu Sözleşmesi ile hizmet kollarının ve hizmet kolu toplu sözleşmelerinin önemini artırdık, kapsamını genişlettik. Kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticilerine, sendikacılığın önemini anlama ve toplu sözleşmeye katkı sunma zemini oluşturduk. Bürokraside zihinsel dönüşüm reformu gerçekleştirerek, sendikalara, sendikacılığa, sendikalılığa ve toplu sözleşme hakkına mesafeli/tepkili pozisyonda bulunan kamu kurumu-kuruluşlarının ve yöneticilerinin sendikacılığın ve toplu sözleşmenin önemini, değerini, gerekliliğini kavramasına ve katkı sunmasına alan açtık. Toplu Sözleşme'nin konu bakımından kapsamını genişlettik. Toplu Sözleşme'nin 'mali ve sosyal haklar' ile sınırlı olduğu yönündeki Kamu İşveren Heyeti düşüncesini sona erdirdik. Her boyutuyla tarihi başarıya dönüşen 3. Dönem Toplu Sözleşmeleri'nin uzlaşı ile bitmesi, Türkiye'nin toplumsal barışına iyi bir örnek teşkil etti" dedi.

"HEDEF 1 MİLYON ÜYE"

Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın de, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının toprağa attığı tohum bugün bir fidana dönüştü. Birkaç kişiyle başlayan erdemliler hareketi bugün 850 bin üye sayısına ulaştı. Şimdi bunu daha ileriye taşıma hedefindeyiz, 1 milyon üye hedefine en yakın zamanda ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Celalettin Güvenç de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile AK Parti MKYK üyesi Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Programın sonunda Yalçın'a Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın tarafından plaket verildi. Ayrıca Kahramanmaraş'ta eğitim gören Afkanistanlı öğrenciler Yalçın'a kendi ülkelerinin yöresel bir kıyafetini hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kahramanmaraş il yönetimiyle birlikte Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: 'Vandalizmin Bizim Sendikacılığımızda Yeri Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement