Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması

Toç Bir-Sen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi.

22.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toç Bir-Sen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi.

Toç Bir-Sen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 1 Mayıs, Taksim dayatması, 17 Aralık operasyonu başta olmak üzere Dünya ve Türkiye gündemini ilgilendiren konuları değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da olacaklarını, emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşması gerçekleştireceklerini ifade etti.

TAKSİM'DEN GEZİ ÇIKARTILMAK İSTENİYOR

Bazı konfederasyonların Taksim inadını eleştiren Gündoğdu, "1 Mayıs'ta emek, dayanışma ve kardeşlik yerine Taksim dayatması konuşuluyor. Bunu kabul etmiyoruz. Taksim'den yeni bir Gezi çıkartma arayışlarını doğru bulmuyoruz. 17 Aralık, Gezi olaylarının devamıdır. Yeni arayış Taksim'den Gezi çıkartmaktır. Biz bunun farkındayız. Küresel operasyonların Çözüm Sürecini, kardeşliğimizi de hedef aldığını biliyoruz. Dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda deklare edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'da kazanımların kutlanıp, yeni hak taleplerinin gündeme getirileceğini vurgulayan Gündoğdu, "Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz. Ama ısrarla birileri 1 Mayıs'ta Taksim'i gündemde tutuyor. Gerilim isteniyor. 1 Mayıs'ta Taksim'i değil sorunlarımızı konuşup, çözüm önerilerimizi sunmalıyız. Taksim'e kutsallık yüklenmesin. Mekanın değil söylenecek sözün içeriği önemli. Taksim'i dayatıp, kutsallık yüklüyorlar. Bunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE DÖNÜŞTÜRME PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLDİ

"17 Aralık küresel operasyonu, Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme projesidir" diyen Gündoğdu, "Bu ve benzeri derin projeler ile terör devleti İsrail sevindiriliyor. Biz her türlü vesayete, derin yapılara ve paralel oluşumlara karşıyız. İllegal oluşumlar deşifre edilmeli, yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Ucu nereye giderse gitsin derin şebekelerin, paralel yapıların arkasındaki güçler de deşifre edilmelidir. Vesayetin her çeşidine; paraleline de dikeyine de yatayına da karşıyız" ifadesini kullandı.

AYM'NİN TWİTTER KARARINA TEPKİ

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını da konuşmasında eleştiren Gündoğdu, "Twitter'ın menfaatini değil, milletin hakkını koruyun. Yasakları savunmuyoruz ama Anayasa Mahkemesi vatandaşın hakkını koruması gerekirken Twitter'ı korumak için seferber oldu. Bunu da kabullenemiyoruz" diye konuştu.

SAMİ SELÇUK'UN FABRİKA AYARLARI BOZULMUŞ

Sami Selçuk'un bir televizyonda Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki "one minute" restini küçümsediği Simon Peres'e övgüler yağdırdığı röportajına tepki gösteren Gündoğdu, "Sami Selçuk'un fabrika ayarları bozulmuş. Siyonistlere destek veriyor! Demokratlığı düşmüştür" diye konuştu.

OLMAZSA OLMAZLARIMIZ

"Medeniyet davamıza ve gençliğimize sahip çıkmalıyız" diyen Gündoğdu, "Türkiye'nin gençlik ve gelecek inşasında sendikal sorumluluğumuz ana başlığımızdır" dedi. Memur-Sen'in bir başka olmazsa olmazını "Yeni Anayasa" olarak değerlendiren Gündoğdu, "Yeni Anayasa olmazsa olmazımızdır" şeklinde konuştu.

YOLSUZLUKLA DA YAĞCILIKLA DA MÜCADELE EDİLSİN

Gündeme getirilen yolsuzluk iddialarını da değerlendiren Gündoğdu, şunları dedi:

"Yolsuzluk iddialarının sonuna kadar üzerine gidilmelidir. İktidarın 3 Y sloganı var. 'Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele. 3 Y formülü… Bende bir çağrıda bulunuyorum; 4. 'Y' yi yani yağcılıkla mücadeleyi hayata geçirin. Geçirin ki bugün Hakan Fidan'ı İrancı gösterenlerin, İran devletinin kendisine yakın gördüğü katil Esed'e değil, onun karşısındakilere yardım götürürken TIR'ları durduranlar bu iktidara yağ çekerek göreve gelmiş insanlardır. Öyleyse yolsuzlukla da yağcılıkla da mücadele edilmelidir."

KATİL SİSİ HESAP VERMELİ

Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararını konuşmasında, "Kirli bir oyun" olarak değerlendiren Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Biz bunu Ankara'da, BM önünde gerçekleştirdiğimiz Mısır'daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi'dir."

Programın sonunda en başarılı il ve şube temsilcilerine hediye verildi. Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ise, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya teşekkür plaketi sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement