Melih Gökçek'ten Yerel Yönetimler Dersi - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek'ten Yerel Yönetimler Dersi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark’taki Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi.

05.12.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi bir ziyaret için Ankara'da bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark'taki Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Zeynep Banu Dalaman 32 kişilik öğrenci gurubu ile birlikte Ankapark'ı ve Başkan Melih Gökçek'i ziyaret etti.

"ANKAPARK'A ANCAK GÖREN İNANIYOR"

Ankapark'ta kısa bir gezinti yapan ve dev projeyi yerinde gören İstanbul Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümü öğrencileriyle Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantı salonunda bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, öğrencilere Ankapark'ı tanıttı. Gökçek, "Bu konuda dünyanın en büyük ve kapsamlı alanı Rusya'da yapılıyor 15.000 metrekare bizimkisi ise 100.000 metrekare. Oyuncak sayısı dünyada 60-80 arası iken bu sayı bizde 1217 adet. Ayrıca 70 ve 40 metrelik dinozorlarımız var. Orta kısımda da 209 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğinde gösteri havuzu bulunuyor" şeklinde konuştu.

İNANÇ VE TARİH TURİZMİ İÇİN DEV MÜZE

Ziyaret sırasında Ankara'ya turizmi teşvik açısından ikinci çalışma olarak inanç müzesi yapılacağından bahseden Gökçek, "İnanç turizmini teşvik etmek için yapılan müze için Universal Stüdyoları teknolojisi kullanılacağını, burada Tarih, Bilim, Ferman Müzesi ile Kutsal Emanetler ve Kuran Mucizeleri bölümünün olacağını belirtti. Yapılacak müzenin Ankara için değil tüm İslam aleminin ziyaret edeceği bir yer olacağını söyleyen Gökçek, "Müzede Kur-an mucizelerinin gösterileceği sinema salonları, Osmanlı-İslam büyüklerinin kılık, kıyafet ve benzeri eşyaları, Kabe'nin örtüsü ve Peygamber Efendimizin saçının sergileneceği salonlar bulunacağına değinirken 300'e yakın fermanın orijinalleri veya basımları gibi pek çok sergi salonu da olacaktır" dedi. "Müzenin yeri ile ilgili birkaç alternatif var ve onlardan birisinde karar kılacağız" diyen Gökçek, "İnşallah önümüzdeki yıl da başlamış olacağız" diye konuştu.

Üçüncü çalışmanın jeotermal su olduğunu söyleyen Gökçek, "Ankara'nın 14 ilçesinde jeotermal su var. Jeotermal turizmi Ankara'da teşvik etmek ve Türkiye'nin değil, dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. O konuda da 4 sene içerisinde çok mesafe alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen geziden duydukları memnuniyeti dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri, Başkan Gökçek'e çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, Heyet Başkanı Öğr. Gör. Zeynep Banu Dalaman ile birlikte plaket takdim ettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Melih Gökçek'ten Yerel Yönetimler Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement