Melih Gökçek: AK Parti'nin 1 Milyon 416 Bin 770 Oy Aldığı Kesinleşti - Son Dakika
Güncel

Melih Gökçek: AK Parti'nin 1 Milyon 416 Bin 770 Oy Aldığı Kesinleşti

Melih Gökçek: AK Parti\'nin 1 Milyon 416 Bin 770 Oy Aldığı Kesinleşti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek basın açıklaması yaparak İlçe Seçim Kurulları'na yapılan itirazların sonuçlarını açıkladı.

03.04.2014 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek basın açıklaması yaparak İlçe Seçim Kurulları'na yapılan itirazların sonuçlarını açıkladı. Gökçek, "İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar neticelendi. İtirazların neticesinde, Ak Parti'nin 1 milyon 416 bin 770 oy aldığı kesinleşti. CHP 1 milyon 385 bin 038 oy aldığı gerçekleşti. Bu durumda İlçe Seçim Kurulları'nda itirazlar sonuçlanmış oldu. Bu sonuçlara göre, açık ara bir fark ile Allah'ın izniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni Ak Parti kazanmış oldu. Yalova'da 5 oy ile aldılar yaşasın yargı. Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler. Kaybettikleri halde burada hile var. Böyle saçma sapan bir mantık olabilir mi?" diye konuştu.

"AYM'YE MÜRACAAT ETMEK İÇİN DİLEKÇE HAZIRLIYORLAR"

Gökçek itiraz sonuçlarına ilişkin şöyle konuştu: "İtirazların sayısını vermek istiyorum. 342 adet bizim itirazımız oldu. 919 adet de CHP'nin itirazı oldu. Bunların hepsi, büyükşehir için değil. İlçe belediye meclisleri ve ilçe belediye başkanlıkları için de itirazlar var. Hepsinin toplamı bu rakam. Maalesef buna rağmen Cumhuriyet Halk Partililer, inanılmaz bir hazımsızlıkla, seçime hile katıldığını etrafta söylemekten çekinmiyorlar. Çankaya'da 15 bin oylarının muhtar oyları ile birlikte kullanıldığını söyleyerek bu seçimin iptal edilmesi gerektiğini söylüyorlar. O kadar saçma bir gerekçe ki. Keçiören'de 27 bin 266 oy, Sincan'da 13 bin 426 oy, Altındağ'da 9 bin 646 oy iptal edildi. Toplamda, bizim çok güçlü olduğumuz 3 ilçede, iptal edilen oy miktarı, 40 bin 388. Peki bu neden yapılıyor? Şu anda taban içerisinde inanılmaz bir muhalefet başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içi kaynamaya başladı. İç muhalefet ayağa kalktı. Dışarıya yansıyan o kadar enteresan olaylar var ki. Şu anda Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) müracaat etmek için dilekçe hazırlıyorlar. Madem, kaybettiğini kabul ediyorsun git AYM'ye. Milleti niye oyalıyorsun. Ayıp değil mi? Enteresan bir olay."

"AK PARTİ'NİN SANDIK KURULU ÜYESİ 1 TANE 4 TANESİ BİZE KARŞI"

Sandık başında, Ak Parti'nin sandık kurulu üyesinin 1 tane olduğunu, buna karşılık 4 sandık görevlisinin diğer parti temsici olduğunu belirten Gökçek, "Sandık başında, Ak Parti'nin sandık kurulu üyesi 1 tane. 4 tanesi bize karşı. Diğer siyasi partilerin temsilcileri. Sen bu sandıklara, 4 kişi ile sahip olamadın da biz 1 kişi ile hile mi yaptık? Bunu 10 yaşındaki çocuk kabul edebilir mi? Böylesine cahilce ifadeler kullanılır mı? Efendim sandıkta hile yapıldı. Nasıl yapıldı ya? Buna kargalar güler" dedi.

Gökçek, "Yargıya istedikleri zaman güveniyorlar. Kaybettikleri yerlerde de yargıya güvenmiyorlar. Yalova'da 5 oy ile aldılar yaşasın yargı. Ankara'da 32 bin oy ile kaybettiler. Kaybettikleri halde burada hile var. Böyle saçma sapan bir mantık olabilir mi? Tam bir Cumhuriyet Halk Partisi mantığı" diye konuştu.

"SANDIK SONUÇLARINI KEŞKE BİZDEN İSTESELERDİ BİZ VERİRDİK"

Gökçek, "Twıtter'dan yardım istediler gönüldaşlarından. Biz ulaşamıyoruz tutanaklara. Koca Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara'da toplam 12 bin 257 sandık var. Bunun ancak 600 tanesi ellerine geçebilmiş. Bütün tutanakları YSK'dan almışlar. Parti bu kadar aciz bir parti. Ondan sonra oturup ağlıyorsun. Keşke bizden isteselerdi biz verirdik. Yardımcı olurduk yüzde 100'ü var bizde. Teşkilat farkı. Twıtter'dan gelen bütün itirazların hepsini topluyorlar. Akşam toplanıyorlar. 1000'nin üzerinde dilekçe hazırlıyorlar. Twıtter'dan gelen seçim sonuçlarına dayanarak. Sonra yaşlı bir hukukçu geliyor yanlarına, siz bunları nasıl vereceksiniz? Bunların hepsi sahte çıkar. 5 seneden 10 seneye kadar bunun hapis cezası var diyor. Bundan sonra seyreyleyin zomburtuyu. Biz de yam yam yok" açıklamasında bulundu. Önümüzdeki seçimlerde tekrar aday olup olmayacağına ilişkin Gökçek, "Biliyorsunuz biz de 3 dönemden fazla yok" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melih Gökçek: AK Parti'nin 1 Milyon 416 Bin 770 Oy Aldığı Kesinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement