Meksika'da Halk, Başkanlık Sarayı'nın Kapısına Dayandı - Son Dakika
Güncel

Meksika'da Halk, Başkanlık Sarayı'nın Kapısına Dayandı

Meksika\'da Halk, Başkanlık Sarayı\'nın Kapısına Dayandı

Meksika'da çok sayıdaki üniversitede baş gösteren ve binlerce öğrencinin katıldığı çatışmalar, Devlet Başkanlığı Sarayı'nın önüne kadar ulaştı.

21.11.2014 12:32  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika tarihinin en sıcak dönemlerinden birini yaşıyor. Ülke genelinde çok sayıdaki üniversitede baş gösteren ve binlerce öğrencinin katıldığı çatışmalar, Devlet Başkanlığı Sarayı'nın önüne kadar ulaştı. Sarayın önünde polisle çatışmaya giren öğrencilerin çoğu gözaltına alındı ancak olaylar yatıştırılamadı.

BAŞKANLIK SARAYI'NA MOLOTOF

Geçtiğimiz ay ülkenin güneybatısında kaybolan 43 öğretmen adayının vahşice öldürülüp cesetlerinin yakılmasına polisin de yardımcı olduğunun belirlenmesinden sonra halkın öfkesi daha da arttı. Demir çubuk ve sopalarla polis ile çatışmaya giren göstericilerden bazıları Başkanlık Sarayı'na molotof kokteyli atarak sarayı yakmaya çalıştı. Halk ise Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun istifasını istiyor.

KAYBOLAN ÖĞRETMENLER SORUŞTURMASINDA SONA GELİNDİ

Meksika Başsavcısı Jesus Murillo Karam'ın yürüttüğü kaybolan öğrenciler soruşturmasına ise sona gelindi. Soruşturmaya göre; Iguala'da kaybolan öğretmen adaylarının önce polis tarafından gözaltına alındığı ve sayısının gerçekte 49 olduğu duyuruldu. Polisin bu öğretmenlerin 6'sını karakolda öldürdüğü geri kalan 43 kişiyi ise "Guerreros Unidos" (Birleşik Savaşçılar) isimli uyuşturucu çetesine teslim ederek infaz edilmesini istediği kayıtlara geçirildi.

MEKSİKA BASINI: İKTİDAR SALLANTIDA

Olayların çığrından çıkması üzerine halkı sükünete çağıran Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, resmi kurumlara yapılan saldırıların durdurulmasını istedi. Meksika basını Nieto'nun kontrolu kaybettiğini ileri sürerek iktidarının sallantıda olduğunu yazdılar. Gazeteler öğrencilerin önümüzdeki günlerde Meksika'daki yaşamı felç edebilecek geniş çaplı bir gösteriye hazırlandıklarına dikkat çekti.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto bir yandan göstericilerle uğraşırken diğer yandan eşi Angelica Rivera'nın bir sarayı andıran evi satın alması ile başlayan polemiklere cevap vermek zorunda kaldı. Nieto'nun eşi Rivera'nın başkent Meksiko'nun en zengin bölgesi Lomas de Chapultepec'da bulunan bu eve 4.1 milyon dólar ödeyerek satın aldığı açıklandı. Meksika medyası bu evin devlet ihalelerinden milyonlarca dolar kazanan özel bir inşaat firmasının başkanın eşine bir hediyesi olduğunu idda ediyor. Polemiklerin çoğalması üzerine First Lady Rivera evi satılığa çıkartmak zorunda kaldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meksika'da Halk, Başkanlık Sarayı'nın Kapısına Dayandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • alp: sıra kaçaksaraya gelecek akitler 12 8 Yanıtla
  • Kalp: 90 Yıldır memleketi yediniz devlet tapusunda olan saray sizi niye ürküttü vatan hainleri 6 5 Yanıtla
  • papa: Papa kutsayacak ak trollerin beynini ve ak troller isalarına ait oldukları inançlarına dönecekler 5 6 Yanıtla
  • SİYONİST: EKONOMİSİ PARLAYAN YILDIZLARDAN BİRİ DE MEKSİKA. SİYONİSTLER BUNA DA BİR KULP BULDULAR. HERŞEYİN BAŞI SİYONİST GÜÇLERDİR. ANLAYANA 3 4 Yanıtla
  • M.k: Teröre tolerans gösteren vatan hainidir apo itine sözler veren vatan hainidir askerlerimizin kafasına sıktıran bayrak indirten vatan hainidir Ne Mutlu Türküm Diyene 3 1 Yanıtla
  • ALGI: ALGIYA BAKIN, ALGIYA BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM! 2 1 Yanıtla
  • tax: Anlamadigim birsey var yorum yapan bazi zatlar meksika yükselen ekonomi diyorlarda bundan nerdeyse 3 ay önce 49 öyrencinin yakilarak katledilmesini normalmi karsiliyor yani insanlar bukadar rüsfetin yolsuzlugun oldugu üstüne birde gencecik insanlarin ölümünü siyonistlerle bagliyolar ya helal olsun. 1 1 Yanıtla
  • MEKSİKA: MEKSİKA 2011 YILINDA 1, 68 TRİLYON ABD DOLARLIK GSYİH ve 610 MİLYAR DOLARLIK DIŞ TİCARET HACMİ İLE LATİN AMERİKANIN 2. , DÜNYA'NIN 13. EKONOMİSİDİR. KÜRESEL EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİNDE ÖTÜRÜ SON DÖNMEDE YAŞANAN NEGATİF BÜYÜME 2010 YILINDA POZİTİFE DÖNÜŞMÜŞ VE MEKSİKA EKONOMİSİ 5 ORANINDA BÜYÜMÜŞTÜR. 2011 YILINDA İSE MEKSİKA EKONOMİSİ 4 BÜYÜME GERÇEKLEŞMİŞTİR. EKBU HAMLELERİ İLE BREZİLYA EKONOMİSİNİ GEÇMEYE ÇALIŞMAKTADIR. SİYONİSTLER BUNU HAZMEDERMİ?İŞTE BAŞLARINA BELA SARDIĞI AKILALMAZ KURGULARDAN BİRİ. 0 0 Yanıtla

Advertisement