Mehmetçiğin Yediği İçtiği Bu Laboratuvarlarda Kontrol Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Mehmetçiğin Yediği İçtiği Bu Laboratuvarlarda Kontrol Ediliyor

Mehmetçiğin Yediği İçtiği Bu Laboratuvarlarda Kontrol Ediliyor

Gemlik ilçesindeki askeri laboratuvarlarda, ülke genelinde TSK için satın alınan gıda ürünlerinin numuneleri titizlikle analiz ediliyor Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Hisoğlu: "Laboratuvarlarımıza gelen tüm gıdalarda yasal mevzuat çerçevesinde mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik ve histolojik.

01.08.2014 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için satın alınan her türlü gıda ürünü, Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezine bağlı Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi (GKAM) Başkanlığı laboratuvarlarında titizlikle denetleniyor.

Silahlı Kuvvetler bünyesinde gıda ve su alanında referans gösterilen laboratuvarların bulunduğu GKAM, basına tanıtıldı.

Yurdun dört bir yanındaki askeri birliklerden merkeze gönderilen gıda ve içecek malzemelerinin numuneleri, kimyasal, mikrobiyolojik, toksikolojik, serolojik ve histolojik gibi çok sayıda test ve analizlere tabi tutuluyor.

Toplu beslenme sisteminin uygulandığı TSK'da, personelin sağlığını koruma görevi GKAM tarafından yerine getiriliyor. GKAM'a yetkili makamlardan gönderilen, satın alınmış ya da ordu malı olmuş her türlü gıda ve içecek malzemesinin analizleri yapılarak, sonuçları değerlendiriliyor.

Ordu bünyesinde sadece Gemlik'te bulunan GKAM dışında ülkedeki 23 Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığı, gıda güvenliğinin sağlanması ve koruyucu hekimlik hizmeti veriyor.

"Gıda ve su alanında hakim, tek yetkili laboratuvar"

Merkez Amiri Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığının, toplu tüketim uygulaması olan TSK'da görev yapan tüm personelin gıda güvenliğini ve sağlığını koruduğunu bildirdi.

Sorumluluk alanlarındaki askeri birliklerin gıda kontrol ve hijyen denetim hizmetlerini yaptıklarını ve laboratuvar desteği verdiklerini belirten Hisoğlu, "Laboratuvarlarımıza gelen tüm gıdalarda yasal mevzuat çerçevesinde mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik ve histolojik analizler yapılmaktadır. Laboratuvarlarımızın güvenliği, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilerek belgelendirilmiştir" dedi.

Analizlerin titizlikle gerçekleştirildiğini anlatan Hisoğlu, "Burası, Silahlı Kuvvetler içinde bu konuda hakim, tek yetkili laboratuvardır. Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Aydın'a, İzmir'e kadar gıda ve su numuneleri, bölgemize ve laboratuvarımıza geliyor" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmetçiğin Yediği İçtiği Bu Laboratuvarlarda Kontrol Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement