Mehmetçiğin Gıda Güvenliği Bu Merkeze Emanet - Son Dakika
Güncel

Mehmetçiğin Gıda Güvenliği Bu Merkeze Emanet

Mehmetçiğin Gıda Güvenliği Bu Merkeze Emanet

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)?nin gıda güvenliğini sağlıyor.

01.08.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)?nin gıda güvenliğini sağlıyor. Mehmetçiğin sağlığının emanet edildiği merkez Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından da tescilli. Merkezin Komutanı Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde gıda ve su alanında referans laboratuar olduklarını söyledi.

Mehmetçiğin içtiği su ve yiyecekleri, Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi'ndeki testlerden geçmeden kullanılmıyor. Bursa, Eskişehir, Kütahya ile Balıkesir'in Erdek ve Bandırma ilçeleri, Yalova'nın yanı sıra, Türkiye'nin her yerinden bulunan kışlalardan gelen su ve gıda numuneleri mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik analizlerinden geçiriliyor. Hazırladığı raporlar dünyanın her yerinde geçerli sayılan merkezde ağır metal, bakteri, katkı maddeleri araştırılıyor.

"HAKKARİ'DEN EDİRNE'YE, ARTVİN'DEN AYDIN'A KADAR SU VE GIDA NUMUNESİ YAPIYORUZ"

Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Komutanı Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, toplu tüketim uygulaması olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan tüm personelin gıda güvenliğini ve sağlığını koruduklarını söyledi. Sorumluluk alanlarındaki bütün birliklerin gıda kontrol, hijyen hizmetleri ve laboratuar desteğini verdiklerini ifade eden Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, 'Laboratuarlarımıza gelen tüm gıdalarda yasal mevzuat çerçevesinde mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik analizler yapılmaktadır. Prosedürlere uymayan yiyeceklerin kullanılmasına kesinlikle izin verilmez. Laboratuarlarımızın güvenliği Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilerek belgelendirilmiştir.Bizim verdiğimiz belgeler, dünya ülkelerinde geçerlidir. Başkanlığımız Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye genelinde gıda ve su alanında referans laboratuardır. Hakkari'den Edirne'ye, Artvin'den Aydın'a kadar su ve gıda numunesi laboratuarımıza geliyor. Konusuna hakim deneyimli personel tarafından araştırma faaliyetleri yürütüyorö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmetçiğin Gıda Güvenliği Bu Merkeze Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement