Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı - Son Dakika
Politika

Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı

Mehmet Metiner\'den Aleviler Hakkında \'Ayin\' Gafı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, büyük bir gafa imza atarak, Alevi dedelerinin 'ayin' yaptığını söyledi.

22.11.2014 22:11  Güncelleme: 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Alevi açılımı' konusunda değerlendirmede bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, yaptığı konuşmada gaf yaptı. Konuşmasında CHP'ye yüklenen Metiner, Alevi dedelerinin 'ayin' yaptığını söyledi.

"ALEVİ KÖYLERİNDE AYİN SUÇU"

Metiner, "Ey Alevi kardeşim seni yok sayan zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Seni Dersim'de katleden zihniyet Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Alevi dedelerinin Alevi köylerinde 'ayin' yapmalarını suç sayan Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. Senin üzerine bombalar yağdıran Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetidir. AK Partinin bir tek amacı bu ülkede yaşan herkesi eşit vatandaş kılmaktır. Alevi açılımı diyorlar. Açılıma gerek yok. Bir Sünni hangi hakka sahipse, Alevi de aynı hakka sahip olacaktır. Açılıma gerek yok. Camilerim hangi imkanlardan faydalanıyorsa, devlet adına hangi imkanlar sağlanıyorsa cemevlerimize de sağlanacak" dedi.

"KÜRTLERE BÜTÜN HAKLARIIN VERDİK"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 'Çözüm Süreci' ve 'Alevi Açılımı' konusunda yaptığı açıklamada, Kürtler'e bütün haklarını verdiklerini söyledi. Partisinin 5. Adıyaman Merkez İlçe Kongresinde partililere hitap eden Milletvekili Mehmet Metiner, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Alevi ve Kürt vatandaşları AK Parti'ye davet eden Mehmet Metiner, PKK ile pazarlık yapılmadığını ve ülkede 'Kürt meselesi' diye bir meselenin kalmadığını vurguladı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Milletvekili Metiner, Çözüm Süreciyle ilgili şu açıklamada bulundu: "Çözüm sürecini başlattık, kararlılıkla sürdürüyoruz. Bize ısrarla şunu soruyorlar. 'Çözüm sürecini yürütürken neyin pazarlığını yapıyorsunuz?' İki kelimeyle cevaplıyorum. Ölümün yerine, hayat teklif ediyoruz. Silahın yerine siyaset teklif ediyoruz. Silahlarını bırakan herkese siyaset teklif ediyoruz. Herkese evlerine dönme imkanlarını sağlıyoruz. Silahlı mücadeleyi tamamen tasfiye ederek siyasi mücadelenin önünü açacağız. Çözüm sürecinin amacı budur. Herkes şunu iyi bilsin ki; Kürt halkının geleceği herhangi bir örgütle pazarlık konusu edilmiyor. Müzakere masasına yatırılamaz. Kürtlere neyin verilip verilmeyeceğini bir başka örgütle pazarlık konusu yapılamaz. Zaten biz AK Parti olarak Kürtlere verilmesi gereken bütün hakları verdik. Yıllardır bu ülkede Kürt meselesi konusunda kafa yoran bir kardeşiniz olarak söylüyorum. AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'de 'Kürt meselesi' diye bir mesele kalmamıştır. CHP Devletinin ortaya çıkardığı 'Kürt meselesini' tarihe uğurladık. Ey Kürt kardeşim, seni inkar eden zihniyet, AK Parti tarafından tarihe uğurlandı, senin yeri burasıdır."

HDP'YE HODRİ MEYDAN

AK Parti'nin Kürtlerin temsilcisi olduğunu kaydeden Metiner, "Silahlarını bırakıp gelirlerse evlerine döner, siyaset yaparlar. Hodri meydan diyoruz. Ey HDP hodri meydan diyoruz. Arkanızda ki silahlı güçler çekilsin hodri meydan diyoruz. Anyayı Konya'yı o zaman size gösteririz. PKK'nın silahlı güçleriyle, tehditleriyle topladığınız oyları kendi oyunuz olarak kabul etmeyin. O silahlı güçler çekildiğinde göreceksiniz HDP Diyarbakır'da da, Şırnak'ta da, Hakkari'de de AK Parti'nin karşısında siyaseten ezilecektir. Bölgenin Kürt temsili, AK Parti'dir. Kürt halkının temsilcisi, PKK ve HDP değildir. Bölgedeki Kürtlerin kahir ekseriyetinin oyunu alan AK Parti'dir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Mehmet Metiner'den Aleviler Hakkında 'Ayin' Gafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • malatyali zaza: bu adam gercekten dunyada bos yasayan bir insan adiyamanlilar bu adama nasil oy veriyor sasiriyorum bir kurd alevilerin kurd sunnilerin ve turkmenlerin beraber yasadigi bu sehre bu adam yakismiyor 38 2 Yanıtla
  • tarihci: Bu adamin tipide, karekteride, zihniyetide, dilide komedilik. evelden kiziyordum, simdi guluyorum. 34 2 Yanıtla
  • Turgut: Kimi kandırıyorsunuz ne Hak verdiniz ulan HDP Bizim partimizdir yürrü Enseni Görelim dingil Hırsızlar senelerce yediniz Yobazlar 29 6 Yanıtla
  • Dicle dalkıç: Bu adam haddini bilmeyen adamdır çokta utanmaz biridır bu tür insanlar insan saymak bana çok garip geliyor 16 4 Yanıtla
  • yusuf: adıyamandan böyle bir gerizekalı çıkmaz toprağına ters 15 2 Yanıtla
  • Hep ben: BU GÜZELİM ÜLKEYİ SENİN GİBİ ADAMLAR YÖNETİYOR YA, İŞTE BU ESAS UTANILACAK OLAY. BU ADAMIN MENSUBU OLDUĞU PARTİYE OY VERENLERDE BUNLAR KADAR SUÇLU, ÜLKEYİ MAHFETTİNİZ NE EKONOMİ KALDI NE HUKUK NE ORDU NE POLİS KALDI. ALLAH TOPUNUZUN BELASINI VERSİN 13 3 Yanıtla
  • Almanya mardinli: Seni millitvekili en büyük yanlislik yapmis sen muhtar bile olamazsin 16 0 Yanıtla
  • Xd: Gerçekten çok dönek bir insan 12 4 Yanıtla
  • Dicle dalkıç: Bu adam haddini bilmeyen adamdır utanmazın tekidir 11 4 Yanıtla
  • Arda KILIÇ: Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. . . 1 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement