Mehmet Ali Şahin Almanya'da Konuştu - Son Dakika
Politika

Mehmet Ali Şahin Almanya'da Konuştu

Mehmet Ali Şahin Almanya\'da Konuştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ’Karabüklüler Gecesi’ için gittiği Almanya’da önemli açıklamalarda bulundu.

14.02.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Karabüklüler Gecesi' için gittiği Almanya'da önemli açıklamalarda bulundu. Türk Demokratlar Birliği ziyaretinde konuşan Şahin, "Birileri şimdi rahatsız. 'Ne işi var burada Türklerin falan' deniyor. Bu potansiyeli Almanya'dan bir an çektiğinizi düşünün. Bundan Almanya kaybeder. Türkler 400 bin kişilik istihdam sağlıyor" diye konuştu.

Almanya'nın Gelsen Kirchen kentinde düzenlenecek 'Karabüklüler Gecesi'ne katılmak için Almanya'ya giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'ni (UETD) ziyaret etti. Birlik Başkanı Süleyman Çelik ile görüşen Şahin, "Birileri şimdi rahatsız. 'Ne işi var burada Türklerin falan' deniyor. Bu potansiyeli Almanya'dan bir an çektiğinizi düşünün. Bundan Almanya kaybeder. Türkler 400 bin kişilik istihdam sağlıyor. Bu az bir şey mi? 400 bin insanın işsiz kaldığını düşünün. Radikal uçlar, düşünme hislerini kaybettikleri için bunu düşünemiyor. İçinde bulundukları psikolojik durum nedeniyle onların bunu düşünmesini beklemek mümkün olmayabilir. Aklın, sağduyunun ön plana çıkarak artık Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'nın gerçeği olduğunu kabul etmeleri gerekir" diye konuştu.

"OY KULLANMA HAKKI ELDE ETMİŞ VATANDAŞLARIMIZ DAHA FAZLA KATKI SAĞLAYACAK"

7 Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde, Türkiye'de oy kullanma hakkı elde etmiş vatandaşların seçimlerde daha fazla katkı sağlayacağı müjdesini aldıklarını söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerin de kolaylık göstermesi gerekiyor. Yasal düzenlemeleri yaptık. En fazla vatandaşımız Almanya'da yaşıyor. YSK Başkanı, birkaç ay önce Almanya'ya geldi ve sorunları yerinde inceledi. Burada 13 noktada oy kullanacak vatandaşlar. Randevu sistemi de yok artık. Burada da Türkiye'deki sistemi uygulayabiliriz. Seçmen listeleri hazırlanabilir." - GELSEN KİRCHEN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehmet Ali Şahin Almanya'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement