Mehmet Akif Ödül Almadı Deyip Ödülünü Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ödül Almadı Deyip Ödülünü Kabul Etmedi

Mehmet Akif Ödül Almadı Deyip Ödülünü Kabul Etmedi

Konya’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla düzenlenen programda İstiklal Marşı’nı en iyi okuyarak ödül almaya hak kazanan kız öğrenci, Vali Muammer Erol’un verdiği ödülü Mehmet Akif’in de Milli Marş karşılığında verilen ödülü almadığını söyleyerek kabul etmedi.

12.03.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla düzenlenen programda İstiklal Marşı'nı en iyi okuyarak ödül almaya hak kazanan kız öğrenci, Vali Muammer Erol'un verdiği ödülü Mehmet Akif'in de Milli Marş karşılığında verilen ödülü almadığını söyleyerek kabul etmedi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Konya Devlet Tiyatrosu'nda bir program düzenlendi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çeşitli okullardan öğrencilerin Ersoy'a ait şiirleri okumasıyla devam etti. İzleyicilere Ersoy ve Milli Marşı anlatan piyes ve oratoryo gösterilerinin sunulduğu programda mehter dinletisi de yer aldı.

"ÖDÜL SURİYELİ BİR ÇOCUĞA VERİLSİN"

Programın sonunda İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması, liseler ve ortaokullar arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Rüveyda Kalkan, Vali Muammer Erol'un verdiği ödülü Mehmet Akif Ersoy'un da Milli Marş karşılığında verilen ödülü almadığını söyleyerek kabul etmedi. Vali Erol'un takdiriyle karşılaşan kız öğrenci gözyaşlarına hakim olamayarak, kendisine verilmek istenen ödülün Suriyeli bir çocuğa verilmesini istedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ödül Almadı Deyip Ödülünü Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement