Mehmet Akif'i Anma Etkinliğinde Suriyeli Çocukların Duygusal Anları... - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif'i Anma Etkinliğinde Suriyeli Çocukların Duygusal Anları...

Mehmet Akif\'i Anma Etkinliğinde Suriyeli Çocukların Duygusal Anları...

İstiklal Marşı yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılı nedeniyle Eyüp'te bir anma etkinliği düzenlendi.

27.12.2015 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstiklal Marşı yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılı nedeniyle Eyüp'te bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Suriyeli çocukların fotoğraflarının yer aldığı 'Hayat Elbette Hakkımdır' başlıklı bir de fotoğraf sergisi açıldı. Sergiyi gezen Suriyeli çocuklar, ülkelerindeki çocukların fotoğraflarına bakarken duygusal anlar yaşadı.

"ÜMMETİN MAZLUMLARI"...

Mehmet Akif'in "Ümmetin mazlumları" fikrinden yola çıkılarak oluşturulan sergide 50'ye yakın akademisyen ve fotoğraf sanatçısı tarafından değerlendirilip hazırlanan fotoğraflar yer aldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın da açılışına katıldığı sergiyi, İstanbul'da ilkokula giden Suriyeli çocuklar da gezdi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Suriye'deki savaş nedeniyle ülkesinden kaçarak Türkiye'ye geldiğini dile getiren Suriyeli bir kız çocuğu, "Resimler çok güzeldi ama, üzüldüm. Çünkü Suriye böyleydi. Ben çok üzüldüm" dedi.

Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Davut Akgül ise "Bugünün meseleleri bizim boynumuzda vebal olarak durmaktadır. Bu çocuklar bize emanet edilmiştir. Çocuk masumiyet demektir. Bizler bu konuda elimizden geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Düzenlenen serginin ardından, milli şair anısına sanatçı Sema Moritz tarafından ağıtlar okundu.

Etkinlikte daha sonra, şair Ahmet Mercan ve yazar Vahdettin Işık, Cemalettin Tülin moderatörlüğünde, 'Akif'i Anlamak' üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, Mehmet Akif'in fikirleri ve hayatı hakkındaki konulara yer verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif'i Anma Etkinliğinde Suriyeli Çocukların Duygusal Anları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Suriyeliler gitmeli: Suriyelilerin yuzune iszisim def olup gitsinler artik 1 0 Yanıtla

Advertisement