Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79. Yılı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79. Yılı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un bıraktığı büyük eserlerin yanında, gözlem ve tecrübeleri ışığında yaptığı uyarılarıyla da genç nesle örnek olduğunu belirtti.

26.12.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un bıraktığı büyük eserlerin yanında, gözlem ve tecrübeleri ışığında yaptığı uyarılarıyla da genç nesle örnek olduğunu belirtti.

Kahraman, milli şair Ersoy'un vefatının 79. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli hissiyatın tercümanı, İstiklal Marşı şairi mütefekkir ve ilim adamı Ersoy'u, ebedi aleme irtihalinin 79'uncu yılında hasret ve şükranla andığını ifade eden Kahraman, Ersoy'un, geçmişten aldığı ilhamla geleceğe ışık tutan büyük bir değer ve en karanlık günlerde millete mücadele azmi, sebatı ve cesareti aşılayan bir ümit halesi olduğunu vurguladı.

Ersoy'un hürriyet ve istiklal için her türlü sıkıntıyı göze almış bir fedai, birkaç asırlık geri çekilişin sebeplerini en doğru şekliyle irdeleyip medeniyetin dayanacağı temelleri tarif etmiş bir inşacı olduğuna işaret eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Yine o, milletimizin en ümitsiz anında 'Korkma!' diye başlayan İstiklal Marşı'nı yazmak suretiyle zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğini vurgulamıştır. Milli mefkuremizin abide şahsiyetlerinden biri olarak, mevcudiyetimize kasteden düşmanın tehditleri karşısında yılgınlık duymadan, İslam dünyasının kurtuluşunun her şeyden önce Anadolu'nun bağımsızlığından geçtiğine inanarak, İstiklal Mücadelesi'ne katılmış ve Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisindeki yerini almıştır.

Hayatını inandığı değerleri yaşatmaya vakfeden ve bütün eserlerini Safahat'ta toplayan merhum Akif, edebiyatımıza bıraktığı büyük eserlerin yanında, gözlem ve tecrübeleri ışığında yaptığı uyarılarıyla da genç neslimize nümune-i imtisal olmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 79. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement