"Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri" kompozisyon yarışması - - Son Dakika
Güncel

"Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri" kompozisyon yarışması -

"Mehmet Akif Ersoy\'un Çanakkale Tasviri" kompozisyon yarışması -

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü ve Birlik Vakfı Ankara Şubesi işbirliğiyle düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

16.04.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü ve Birlik Vakfı Ankara Şubesi işbirliğiyle düzenlenen " Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenler belirlendi.

Yarışmada birinciliğe "Çanakkale Semalarında Bir Şahin" kompozisyonuyla Berna Gürsoy layık görüldü. Yarışmanın ikincisi "Kahramanlık Üzerine" kompozisyonuyla Deniz Kurtaran, üçüncü ise "Asım'ın Nesli" kompozisyonuyla Burhan Onuk oldu.

Birlik Vakfı Ankara Şube Başkanı Muhittin Bal, yaptığı açıklamada, vakfın temellerinin 1980 darbesiyle kapanan Milli Türk Talebe Birliğine dayandığını ve gençlerin tarih şuuru ve memleket sevdasıyla, medeniyet değerlerine bağlı yetişmesine katkı vermeyi amaçladığını anlattı.

Ankara Şubesi olarak geçen yıl düzenledikleri "Büyük Doğu Düşüncesi ve Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde İdeal Türk Gençliğinin Nitelikleri" konulu makale yarışmasının ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığını anımsatan Bal, bu yarışmaları her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Gelecek yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünün kutlanacağını dile getiren Bal, bu yıldan hazırlık yaparak gençlerin Çanakkale Zaferi'ni daha iyi anlaması, tarih şuurunun ve tarih bilincinin gelişmesi için " Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri" konulu kompozisyon yarışması düzenlediklerini belirtti.

Yarışmanın yurtlarda kalan öğrenciler arasında düzenlendiğini bildiren Bal, yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Yarışma, YURTKUR'un 21 bölgesine bağlı 350'ye yakın yurtta 380 bin öğrenci arasında yapıldı. Ocak ayında başlattığımız duyuruların ardından, 21 Mart'ta son müracaatları aldık.

Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Refik Turan, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aksoyak, yazarlar Mehmet Çetin ile Yahya Düzenli, YURTKUR'dan Oktay Mahşer'den oluşan jürimiz çok titiz bir değerlendirme yaptı. Rumuz verilerek okunan kompozisyonlar değerlendirmeye alındı. Yarışmada ilk üç öğrenci ödüle layık görüldü. Diğer öğrenci kardeşlerimiz de mansiyon aldılar."

-Gelecek yıl Yahya Kemal anılacak

Bal, ödül töreninin ekim ayında yapılacağını belirterek, "Üniversiteler, açıldığı zaman tekrar Başbakanımızın elinden gençlerimizin ödül almasını temin etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Yarışmaya çok yüksek bir katılım olduğunu belirterek, öğrencilere teşekkür eden Bal, "Gençlerimizin hem Mehmet Akif'e hem Çanakkale'ye sahip çıktığını çok rahatlıkla gördük. Çünkü Mehmet Akifsiz bir Çanakkale, Çanakkalesiz bir Mehmet Akif'i düşünmek mümkün değildir diye düşünüyorum" dedi.

Bal, gelecek yıl Birlik Vakfı Ankara Şubesi olarak Yahya Kemal Beyatlı'nın sanat, edebiyat ve tarih şuurunu anlatan ödüllü bir yarışma düzenlemeyi planladıklarını da bildirdi.

Muhittin Bal, Birlik Vakfı Genel Merkezince lise öğrencileri arasında düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" adlı yarışmanın ödül töreninin mayıs ayında İstanbul'da yapılacağını ve programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Tasviri' kompozisyon yarışması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement