Mehir Vakfı Başkanı Köse Faaliyetleri Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Mehir Vakfı Başkanı Köse Faaliyetleri Değerlendirdi

Mehir Vakfı Başkanı Köse Faaliyetleri Değerlendirdi

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, Mehir Vakfı’nın 2014 yılını ve 2015 yılı projelerini değerlendirdi.

22.01.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, Mehir Vakfı'nın 2014 yılını ve 2015 yılı projelerini değerlendirdi.

2014 yılında da vakıf çalışmalarının yalnızca evlilik ile sınırlı kalmadığına dikkat Çeken Köse, "Her ne kadar Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ismiyle faaliyet göstersek de biz yalnızca evlilik ile faaliyetlerimizi sınırlı tutmamaya çalışıyoruz. 2014 yılında Konya il ve ilçelerinde 280 çiftin evlilik yapmasına katkı sağladık. Ülke içerisinde İzmir'de 20, Hatay Reyhanlı'da 90 ve Ağrı'da 95 çiftin düğünlerinde ev eşyaları ve düğün kıyafetlerinin teminini sağladık. Yurt dışında Karadağ Rojaya'da 20 çiftin toplu düğün merasimlerini gerçekleştirdik. Bağışçılarımızın katkılarıyla 2014 yılında toplamda 515 aile kurulmasına vesile olduk. Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı olarak yalnızca toplumun temel yapı taşı olan ailenin kurulmasına değil, aynı zamanda yaşatılmasına yönelik çalışmalar da yürüttük. Maddi imkansızlıkların olduğu yerde huzurun tesis edilemeyeceği düşüncesiyle Konya'nın Ereğli, Karapınar, Derbent, Ilgın, Beyşehir ve Akşehir ilçeleriyle, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde toplam 70 bin parça ev eşyasının dağıtımını gerçekleştirdik. Telafer'de yaşayan Türkmen kardeşlerimize Türk Kızılayı ile birlikte 11 TIR yardım malzemesi ulaştırdık. Bosna'da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye 1 tır dolusu eşya yardımında bulunduk. Ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için sayısı on binleri bulan farklı eşyanın teminini sağladık" dedi.

Prof. Dr. Köse, 2015 yılında düğünlere devam edeceklerini belirterek, "Mardin ilinin Artuklu ilçesinde kaymakamlık ve belediye ile işbirliği içerisinde 100 çiftimizin düğününü Mayıs ayı içinde gerçekleştireceğiz. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Karadağ Rojaya'da 25 çiftimizin daha düğününü yapacağız. Bu yıl ilk kez Kırım'da 25 çiftimizin toplu düğünlerini gerçekleştireceğiz. 2015 yılında da yaklaşık 500 çiftimizin yuva kurmasında öncülük etmek niyetindeyiz. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde Konya merkez ve ilçeleri başta olmak üzere özellikle Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı Hatay ve Gaziantep illerimizde gıda, kıyafet ve eşya yardımı organizasyonları gerçekleştireceğiz" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehir Vakfı Başkanı Köse Faaliyetleri Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement