Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri - Son Dakika
Güncel

Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri

Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri

BİK Genel Müdürü Atalay: "Biz bir aileyiz, bu aile ile beraber el ele, kol kola basınımızı yarınlara hazırlamak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz.

17.04.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından "Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" etkinliği düzenlendi.

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Tirebolu İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, BİK'in faaliyetleri ile ilgili hazırlanan slayt sunuldu.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, açılış konuşmasında, seri konferans dizisinin beşincisi Giresun'da yapıldığı için mutlu olduklarını söyledi.

Giresun'u sevdiklerini ve her zaman bu güzergahtan geçtiklerini anlatan Atalay, "Fındığıyla sadece ülkemizin değil dünyanın takdir ettiği ve tadını aldığı bir şehir. İşte fındığı ile tadını aldığı bu şehri gelip insanlar görsün diye tanıtıma da ihtiyacı var. Bugün hala çok etkin görevde olan önemli büyüklerimiz var, önemli insanları, gazetecileri, edebiyatçıları var. Bu kadar önemli bir yöreyi daha iyi tanıtma fırsatı bulalım. Basın İlan Kurumu olarak yörenin medyasını eğitmek ya da tecrübelerini paylaşmak için sizlerden de çok şey alıyoruz" dedi.

"TRT'miz var, Anadolu Ajansı'mız var"

Gazeteci, yazar, spor ve sanat camiasından önemli isimlerin programa katılarak bilgi paylaşımında bulunduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri'ne her kesimi anlatabilecek değerli konuklarımızı, bir nevi kanaat önderlerimizi getirmeye çalışıyoruz. Bu işin bir devlet ayağı var. Devlet ayağında biliyorsunuz ki hükümetimiz adına sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, basından sorumlu bakanımız bunun başında. Altında da RTÜK Başkanlığımız var. RTÜK Başkanımızla da programlar yaptık. Bir tarafında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz var, Cumhuriyet ile yaşıt ve çok önemli fonksiyonları var. Yurt içinde, yurt dışında birbirinden başarılı çalışmalar yapıyor. TRT'miz var, Anadolu Ajansı'mız var ama bütün medya da hepsi bizim. Biz bir aileyiz, bu aile ile beraber el ele, kol kola basınımızı yarınlara hazırlamak için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Demokrasimizi yüceltmek için uğraşıyoruz. Çok sesliliğe katkıda bulunmaya çalışıyoruz, ülkemizin buna ihtiyacı var. Alabildiğine özgür bir alanın oluşması için mücadele veriyoruz."

- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise programda ve gençlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yerel basındaki medya mensuplarını ve iletişim fakültesi öğrencilerini bilgilendirmek adına kurumunun faaliyetlerini anlatmak istediğini belirten Karakaya, şöyle devam etti:

"Gerek sayın Genel Müdürümüz Mehmet Atalay Bey, gerek bizim kurumumuz, gerekse RTÜK ve TRT son dönemde özellikle iletişim fakültelerinin istihdam edilmesiyle ilgili ciddi bir gayret içerisinde. Genel müdürlüğümüz adına sadece şunu söyleyeyim, özellikle son 2 yıldır uzman yardımcısı adına ciddi bir alım yaptık. Son 2 yıldır iletişim fakülteleri ağırlıklı olmak üzere 100'ü aşkın öğrenciyi okulumuza kazandırdık. Bundan sonra da istihdam çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"Dil eksiğimizi gidermemiz gerekiyor"

İletişim fakültesi mezunu öğrencilerde en büyük eksikliğin dil yeterliliği olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"İletişim fakültesi öğrencisi arkadaşlarımızın dil yeterlilikleri maalesef çok zayıf. Eğer dünya klasmanında iş yapacaksak, faaliyet göstereceksek önce dil eksiğimizi gidermemiz gerekiyor. Kendi kurumum için söyleyeyim, dilsiz bir basın yayın enformasyon uzmanı düşünmemiz mümkün değil. İkincisi, arkadaşlarımızın staj eksiklikleri var. Çok teorik kalıyor, uygulamalarınız çok zayıf geliyor. Biz adeta uzman yardımcısı arkadaşlarımızı yeniden eğitmek durumunda kalıyoruz. Bu nedenle okul süreçlerinizin paralelinde mümkün olduğunca yerel medyada dönem dönem staj yapmanızı tavsiye ediyorum. Bunu sadece usulen staj şeklinde değil de mümkün olduğunca işin pratiğine girerek, işin alfabesini öğrenerek, bizzat alanda bu işin tozunu yutarak bu tecrübenizi geliştirmenizin önem arz ettiğinin özellikle altını çiziyorum." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement