Meclis Yarın Açılıyor - Son Dakika
Politika

Meclis Yarın Açılıyor

Meclis Yarın Açılıyor

Milletvekilleri, yarın 26. Dönem 1. Yasama Yılının açılışında yemin edecek.

16.11.2015 14:59  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekilleri, yarın 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek.

TBMM Genel Kurulu, Meclis İç Tüzüğü'nün 3. maddesi uyarınca, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'te çağrısız toplanıyor. Buna göre, Genel Kurul yarın saat 15.00'te toplanacak.

25. Dönem'de olduğu gibi, 26. Dönem'de de en yaşlı üye sıfatıyla 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geçici Meclis Başkanı olacak. Baykal, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan görevi devralacak.

Genel Kurul öncesi, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal ve geçici Başkanlık Divanı üyeleri, saat 14.00'de TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın başlamasının ardından milletvekilleri, yemin edecek.

Yemin töreninde Geçici Başkan Baykal'a, en genç 6 milletvekili olarak HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran katip üye olarak eşlik edecek.

Geçici Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar görev yapacak.

Katılması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yemin töreninde, Meclisin ikinci en yaşlı üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman eşlik edecek.

Geçici Meclis Başkanı Baykal'dan başlamak üzere milletvekilleri kürsüden yemin edecek. Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak.

Yemin töreninin ardından, 26. Dönem Parlamentosunun ilk işi, Meclis Başkanı'nı seçmek olacak. Meclis'in 27. Başkanı için de takvim yarından itibaren işlemeye başlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement