Davutoğlu'na Rağmen Meclis'e İkinci Torba Yasa Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Davutoğlu'na Rağmen Meclis'e İkinci Torba Yasa Geliyor

Davutoğlu\'na Rağmen Meclis\'e İkinci Torba Yasa Geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bundan sonra torba düzenleme yapmayın" uyarısına rağmen acil düzenlemeleri içine alan sürpriz bir torba yasa çalışması başlatıldı.

28.02.2015 08:32  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, TBMM'de halen yasalaşmayı bekleyen tasarıların öncelikli maddeleri ile bazı bakanlıklardan gelen önerileri içine alan, ikinci bir torba tasarı hazırlıyor. TBMM'de internet yasakları ve kamulaştırmanın da aralarından bulunduğu 30 maddelik bir ekonomik torba düzenlemesi de yasalaşmayı bekliyor.

SÜRPRİZ TORBA YASA

Edinilen bilgiye göre, muhalefetin direnci nedeniyle iki haftadan beri sadece üçte biri görüşülen "İç Güvenlik Paketi" en geç 7 Nisan'da tatile girmek zorunda olan Genel Kurul'un takvimini altüst etti. Güvenlik Paketi'nin üç bölümü yasalaştıktan sonra kalan maddeler geri çekilmezse, 10 Mart'a kadar ancak yasallaşacağını öngören iktidar partisi, kalan üç haftalık süreyi verimli kullanmak istiyor. Bu nedenle, acil düzenlemeleri içine alan sürpriz bir torba yasa çalışması başlatıldı.

DAVUTOĞLU UYARMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bundan sonra torba düzenleme yapmayın" uyarısına rağmen bu hazırlanan ikinci torba olacak.

MAKETTEN SATIŞA DÜZEN

Yeni düzenlemeye göre, halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olan Yapı Kooperatifleri, artık Gümrük Bakanlığı'nın sorumluluğuna verilecek. Daha önceki düzenlemede tüm kooperatifler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlanırken, bir tek yapı kooperatifleri konusu gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bırakılmıştı. Düzenlemede, maketten ev satışına ilişkin önemli maddeler de yer alacak. Buna göre, maketten ev satışında zorunlu olan 36 ayda teslim süresi, 42 aya çıkartılacak. Konut almak isteyenlerin cayma hakkı da genişletiliyor. 30 aya kadar olan sürede konut almaktan vazgeçenler, yüzde 2 ceza ödeyerek, 30 aydan sonra vazgeçenler ise konut bedelinin yüzde 4'ü kadar ceza ödeyerek, konut almaktan vazgeçebilecek. Bu kişilerin yaptıkları ödemeler, daha önce olduğu gibi 3 ay içinde değil, 6 ay içinde sahiplerine geri ödenmek zorunda olacak.

BANKACILIK DA GİRİYOR

Hazırlıkları süren düzenlemede, halen Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bekleyen Bankacılık Tasarısı'nın "süreli" maddeleri de yer alacak. Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvence, 2 milyar liraya çıkartılacak. Bakanlar Kurulu'na da bunun on katına kadar artırma yetkisi verilmesi de tartışılıyor. Yeni düzenlemeye imar, imalat ve denizcilik sektörü ile ilgili düzenlemelerin konulacağı da dile getiriliyor. Torbada, çeyiz yardımı gibi seçim öncesi açıklanan sosyal yardımlar da yer alacak. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Davutoğlu'na Rağmen Meclis'e İkinci Torba Yasa Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ALOS: BAŞBAKAN VARMI ÜLKEMİZDE 52 5 Yanıtla
  • La-Edri: Ülkücü hareket engellenemez 20 31 Yanıtla
  • ÖZ MALATYALI: ZATEN BU MEMLEKETİ YÖNETEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞBAKANLIK CUMHURBAŞKANLIĞI VE DİĞER KOLTUKLARIN TEK SAHİBİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN DAVUT OĞLU SADECE GÖSTERMELİK BİRİSİ 38 11 Yanıtla
  • Mr.T: Aman torbanın lafı mı olur insan çuvalcı olunca!... Yeni Türkiye bu olsa gerek!... 11 13 Yanıtla
  • milli görüş genci: Hem seçim için yapılacak yardımları alacam hemde oy vermicem. Sonuçta babanızın parasını vermiyonuz devletin parasını kullaniyonuz. 11 2 Yanıtla
  • Baran Demirkol: BEN STAJ MAĞDURUYUM, AVUKAT STAJYERLERDE STAJ BAŞLANGICINI SİGORTA BAŞLANGICI YAPTINIZ, EĞER AYNISINI BİZEDE YAPMADIĞINIZ TAKTİRDE 1994 YILINDAN BERİ PEŞİNDE OLDUĞUM R. T. E VE AK PARTİYE OY DEĞİL YAĞMURLU HAVADA SU VERİRSEM ŞEREFSİZİM, SEÇİMDEN ÖNCE BU YASAYI ÇIKARDINIZ ÇIKARDINIZ ÇIKARMADINIZ SİZ BİLİRSİNİZ, SAYIN HÜKÜMET YETKİLİLERİNE ÖNEMLE DUYURULUR. . . . . . 8 4 Yanıtla
  • tarafsız: bütün maddeleri kapitalist sermaye sahiplerine, son dakika golü bu olsa gerek. . . 12 0 Yanıtla
  • Yaş Bekleyenlerden: Halkın seçtiği vekiller 2 yılda emekli oluyor. Prim gününü ve hizmet yılını dolduranlar sözüm ona Büyük olmuş Türkiye de büyük çoğunluğu işsiz, çaresiz, evine ekmek götüremeyecek durumda olan yaş bekleyen insanlar için bu hükümet neden duyarsız davranmakta ısrar etmektedir. . Hangi ülkede geriye doğru işletilen bir yasa örneği var. Ben bilmiyorum. Bilen biri varsa özellikle söylesin lütfen. Hükümetler toplumun refahını iyileştirmek için halk tarafından seçimle iş başına getirilir. Halk beklentilerinin gerçekleşmeyeceğini görürse yine seçimle cevabını verir. 9 0 Yanıtla
  • süleyman seba: stajer sigorta girişi sayılsın bunuda torba yasaya koyulması gerekiyor 7 0 Yanıtla
  • Staj mağduru: Staj mağdurlarına el atmazsanız oy moy yok 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement