Meclis'te Yeni Güvenlik Önlemleri - Son Dakika
Politika

Meclis'te Yeni Güvenlik Önlemleri

Meclis\'te Yeni Güvenlik Önlemleri

TBMM İdare Amiri Uslu: "Sabıkası olan şahısların Meclis'e girmesini engellemek bizim görevimiz değildir.

15.04.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, sabıka kaydı olan kişilerin Meclis'e girmesini engellemek gibi bir görevlerinin bulunmadığını belirterek, "Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan bir çok sayın milletvekili var" dedi.

Uslu, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis'te güvenlik önlemlerine ilişkin daha önce kamuoyuna da yansıyan metnin grup başkanvekilleri ve idare amirlerinin bilgilerine sunulduğunu, imzaya açıldığını hatırlattı. TBMM İdare Amiri, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in de metni imzalaması ile birlikte yeni önlemlerin sonuçlanmış olacağını ifade eden Uslu, bu konuda sözlü onayları aldıkları için aslında uygulamaya da başladıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı anımsatan Uslu, hukuki geçerliliği olmayan bazı siyasi yorumlar yapıldığını, iddialar ortaya atıldığını söyledi.

Söz konusu saldırganın Meclis'e planlı bir şekilde geldiğine yönelik söylemlerin bulunduğuna dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti:

"Bu tamamen varsayımdan ibarettir. Bir veriye dayanmamaktadır. Çünkü bizim bilgisayar kayıtlarımıza göre bu kişinin herhangi bir şekilde Meclis'e girdiği vaki değildir.

Nitekim buraya gelen herhangi birisinin, nereye gideceğini biliyor olması bir suç karinesi oluşturmaz. Sokakta gördüğünüz herhangi birine, bir trafik polisine sorsanız CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin grup toplantılarının nerede yapılacağını pekala ifade edebilir. Bunun dışındaki iddialar, kuruntudan ibarettir."

Meclis'e gelen bir kişinin "aranan şahıs" olup olmadığına yönelik tespitlerin yapıldığını ifade eden Uslu, bu tespitlerin daha ciddi, hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak için ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nden teknik destek de aldıklarını vurguladı. Uslu, bu destekle birlikte, Meclis'e gelen bir ziyaretçinin aranıp aranmadığının bir kaç saniye içinde tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

Salim Uslu, haklarında arama kararı olan kişilerin hiçbir şekilde Meclis'e giremediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabıkası olan şahısların Meclis'e girmesini engellemek bizim görevimiz değildir. TBMM halka açıktır ve hiçbir şekilde halka kapatılamaz. Buradan randevu almak şartıyla dileyen, dilediği milletvekili ile görüşebilir. ya da bir davet almışsa gelip ilgili kişi ile görüşme yapabilir. Buna engel bir durum yok.

Sabıka, herkesin olabilir. Bu bir trafik cezası olabilir, vergisini ödemediğinden kaynaklanmış olabilir. Bunlardan dolayı sicil kaydına işlenmiş bir suçu varsa, onlara engel olma şansımız yok. Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan bir çok sayın milletvekili var."

Salim Uslu, yeni alınan güvenlik önlemleriyle birlikte, Meclis'e salı günleri 12 bine ulaşan ziyaretçi sayısının bugün 3 bin 500 olarak gerçekleştiğini dile getirerek, "Yani 12 binlerin konuşulduğu bir rakamdan 3 bin 500'e inilmesi, Meclis'te çalışma imkanlarının kolaylaşması bakımından önemlidir" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis'te Yeni Güvenlik Önlemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı
    12:11 İçişleri Bakanı: 'KISKAÇ-11' Operasyonunda 70 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda şüphelilerin örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü
    12:11 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Akar ABD'nin Maryland eyaletindeki köprü kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Akar ve Rogers, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel sorunların çözümü için karşılıklı görüş alışverişine devam edeceklerini ifade etti. Görüşmede ayrıca F-16 tedarik süreci ve terörle mücadele konuları da ele alındı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü
    12:10 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ve üyeleriyle görüştü

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile Üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake de yer aldı.

  • KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı
    12:09 KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yerel seçimler hakkında açıklama yaptı

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler hakkında açıklama yaparak, bütün vatandaşları demokrasiye katkı sağlamaya ve oy vermeye davet etti. Odakır, seçimlerin ülkeye hayırlara vesile olmasını temenni etti.

  • AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı
    12:05 AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları projelerini anlattı

    AK Parti Kırşehir İl Genel Meclisi üyesi adayları, kent merkezinde düzenlenen bir programda projelerini anlattı. AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, iktidarları süresince köylere hizmet götürdüklerini ve yeni projelerle köylerin gelişimini sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ise Kırşehir'e yapılacak projeler hakkında bilgi vererek şehrin kalkınması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi
    12:05 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetiyle bir araya geldi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üye Adam Smith ile üyeler Salud Carbajal ve Veronica Escobar'ı kabul etti. Kabulde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in de yer aldığı kaydedildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.


Advertisement