Meclis'te Twitter Gerginliği: Babuşçu Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

Meclis'te Twitter Gerginliği: Babuşçu Özür Diledi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun twitter'da retweet ettiği "Bizans dostu Kahpe İsmet İnönü" başlıklı mesaj, Meclis'i karıştırdı.

26.02.2015 17:29  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir milletvekili Tülay Babuşçu'nun "Bizans dostu Kahpe İsmet İnönü" yazan bir tweet'İ retweet etmesi mecliste gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.

BABUŞÇU GERİ ADIM ATTI, ÖZÜR DİLEDİ

Muhalefetten ve iktidardan gelen tepkiler üzerine Tülay Babuşçu Genel Kurul'da söz alarak özür diledi. Babuşçu; "Biraz önce çok farkına varmadan yaptığım bu retweetle ilgili gerek CHP grubundan gerekse Meclisimizin ve Cumhuriyetimizin kurucu başkanlarından Sayın İsmet İnönü'den, başlığı fark etmeden resim odaklı paylaştığım, daha doğrusu retweetle yaptığım konuyla ilgili, tümüyle ilgili, hem başlık hem içerikle ilgili özürlerimi sunuyorum. Cidden herhangi bir kastım yoktu, dikkatsizlik sonucu olmuştur." dedi.

ÖZKES'İN SÖZLERİ NEDENİYLE TEKRAR GERGİNLİK BAŞLADI

"Huzurlarınızda Sayın İsmet İnönü'yü tekrar rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun ve tekrar Cumhuriyetimizn kurucusu için hepinizden özür dilerim" diye konuştu. Ardından CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in sözleri üzerine gerilim yaşandı. CHP'liler ile AK Partililer birbirinin üzerine yürürken, bazı AK Partililer Özkes'e "Sahtekar. Sahtekar hoca. Dincibaşı" diye bağırdılar. Partili arkadaşlarınca uzaklaştırılan Özkes de "Kahpelik yapmayın" diye karşılık verdi.

Meclis\'te Twitter Gerginliği: Babuşçu Özür Diledi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meclis'te Twitter Gerginliği: Babuşçu Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (64)

  • Türk. : Doğru söylemiş Ağzına sağlık 49 20 Yanıtla
  • SİVEREKLİ: ATATÜRKLE İNÖNÜNÜN YAPTIGI BOGULMAKTA OLAN KIZI KURTARIP KIYIDA TECAVÜZ ETMEKTİR GERİSİ TEFERRUATTIR BUNLARIN YAPTIGINI KABUL ETMEYEN YA RUMDUR YADA BİZXANS ATIGIDIR AYRICA PARTİCİ DEGİLİM ELHAMDULİLLLAH MÜSLÜMANIM 31 24 Yanıtla
  • ADİL 7: (6) İSMET İNÖNÜ ZAMANINDA YAPILAN DİĞER YENİLİKLER: 1932 - Türkiye Milletler Cemiyetine üye oldu. 1933 - Eskişehir Şeker Fabrikası açıldı. 1933 - Sümerbank resmen faaliyete geçti. 1933 - İstanbul - Ankara arasında düzenli uçak seferleri başladı. 1933 - Adana-Fevzipaşa demiryolu açıldı. 1933 - Ulukışla - Kayseri demiryolu açıldı. 1933 - Yerel Yönetimlere finansal yardım için İller Bankası kuruldu. 1933 - İstanbul Üniversitesi kuruldu. 1933 - Zonguldak Yatırım Bankası ve Kayseri Milli İktisat Bankası kuruldu. 1933 - Havayolları Devlet İşletmesi kuruldu. 1933 - Samsun- Çarşamba demiryolu hattı yabancılardan satın alındı. 1933 - Halk Bankası kuruldu. 1933 - Ankara'da Yüksek Ziraat Enstitüsü açıldı. 1934 - Bandırma- Menemen- Manisa demiryolu yabancılardan satın alındı. 1934 - İlk Türk Operası sahnelendi. 22 13 Yanıtla
  • tugce kazmaz: Dini referans yapan bu ihaneti hazmedemiyorum. zaten uzun suredir din adina akp dini yaratan bu zihniyeti lanetleyip bir suredir dusundugum seyi gerceklestirip bu dinden cikiyorum. 9 25 Yanıtla
  • zu haha: bencede doğru söylemiş, kraldan kralcı inönü 7 22 Yanıtla
  • candılıpınarlı: sayın vatandaşlarım lütfen meclis tv seyredin secimlerde karar icin cok önemli. bakınız vatandaşın güvenliği icin cıkan yasaya nasıl üclü muhalefet bir arada . omuz omuza hanı mhp ile hdp farklıydı hanı monotof atanlara mhp karşıydı chp zaten görevi sokakların karıştırmak acaba bu mhp ile hdp nin görüşü aynımı bilen varsa yazsın. 16 13 Yanıtla
  • Az kaldi: Boyle devam edin. Mecliste kavga varsa sokaktada olacak. Bu akp nin amaci ne? Sizler kimin kupekliyini yapiyorsunuz lann. Chp li deyilim ama Turkiyeyi ve Turklere hakaret etmekten vaz gecin yoksa bu millet size ananizdan emdiyiniz sutu burnunuzdan getirmesini bilir. Haa sunuda soyleyim bu isid akp basta olduyu surece Turkiyeye saldirmicak. Ne zaman akp potansiyel oy kaybi yasarsa akp isidi Turklerin ustune salacak. Salacak ama hesap tutmucak. Bu millet sizi lime lime edecek. Akp esittir Bop. Yani yahudi partisi. 18 7 Yanıtla
  • ADİL 5: (5) İSMET İNÖNÜ ZAMANINDA YAPILAN YENİLİKLER : 1931 - Gölbaşı - Malatya demiryolu açıldı. 1931 - 10 ilde Bölge Sanat Okulları açıldı. 1931 - Çocuk Esirgeme Kurumu kuruldu. 1931 - Tekel Genel Müdürlüğü kuruldu. 1931 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kuruldu. 1931 - Uluslararası ölçü birimleri kabul edildi. 1931 - Türk Tarih Kurumu kuruldu. 1932 - Devlet Sanayi Ofisi (DSO) kuruldu. 1932 - Samsun- Sivas demiryolu açıldı. 1932 - Diyarbakır Tekel Rakı Fabrikası işletmeye açıldı. 1932 - Sanayi Teşvik Kanunu ile toplam 1473 işletme teşvikten yararlandırıldı. 1932 - İzmir Rıhtım İşletmesi yabancılardan satın alındı. 1932 - Türkiye Sanayi Kredi Bankası kuruldu. 1932 - Kütahya - Balıkesir demiryolu açıldı. 1932 - Ulukışla - Niğde demiryolu açıldı. 1932 - Halkevleri açıldı. (1951'de Demokrat Parti-Adnan Menderes hükümetince kapatıldıklarında 478 Halkevi, 4322 Halk Odası vardı. )1932 - Türk Dil Kurumu kuruldu. 11 13 Yanıtla
  • vatan: İsrail uşakları şeytan çocukları akape li sürtük 20 3 Yanıtla
  • adil 3: (3) İSMET İNÖNÜ ZAMANINDA YAPILAN YENİLİKLER : 1928 - İlk defa Kadınlar Mahkemelerde Avukat olarak görev aldılar. 1928 - Kütahya - Tavşanlı demiryolu açıldı. 1928 - İstanbul'da Üsküdar, Bağlarbaşı ve Kısıklı'da tramvay hatları açıldı. 1928 - Ankara'nın ilk büyük oteli Ankara Palas açıldı. 1928 - Gaziantep'te Mensucat Fabrikası işletmeye açıldı. 1929 - Mersin- Adana demiryolu yabancılardan satın alındı. 1929 - Ankara ile İstanbul arasında telefon konuşmaları başladı. 1929 - Ayancık Kereste Fabrikası açıldı. 1929 - Trabzon Vizera Hidroelektrik Santralı hizmete girdi. 1929 - İstanbul'da Fatih-Edirnekapı tramvay hattı hizmete girdi. 1929 - Anadolu-Bağdat, Mersin- Tarsus Demiryolları yabancılardan satın alındı. 1929 - Haydarpaşa Limanı yabancılardan satın alındı. 11 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.


Advertisement