Belediye Meclis'inde 'AKP' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclis'inde 'AKP' Gerginliği

Belediye Meclis\'inde \'AKP\' Gerginliği

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında AKP - Ak Parti tartışması yaşadı.

15.04.2014 09:07  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantı başlamadan önce masalar üzerinde gruplar adına yer alan siyasi parti isimlerinde AK Parti'nin isminin AKP yazılmasına partililer tarafından tepki gösterildi. Bunun üzerine masa üzerinde yer alan AKP yazısının üzeri kapatılarak AK Parti yazısı yapıştırıldı.

"PARTİNİN KISALTILMASI: AK PARTİ"

Toplantıda komisyon üyesi seçimlerinde seçilenler bilgisayar ortamına kayıt alınırken AK Parti yerine AKP olarak yazılması üzerine Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanına giderek itiraz etti. Partisinin isminin AK Parti olarak yer aldığını ve okunma ve yazılmasında düzeltilmesini isteyen Çerçi, "Bizim resmi ismimiz Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. AK Parti olarak kısaltılabilir. AKP yazılma ve okunma şekli yoktur" dedi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Cengiz Ergün de bundan sonra AK Parti yazılacağını kayıtlara da AK Parti yazılarak düşeceğini söyledi. Meclise komisyonların görüşmeleri adına ara verildi. Toplantı sonunda Cengiz Ergün, Mehmet Çerçi tarafından okunması istenilen açıklamayı okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Adalet ve Kalkınma Partisi kuruluşunda ve bakanlığa müracaatında patisinin kısaltılmışı AK Parti olarak yer almıştır. Bundan böyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm yazışmalarında ve meclisinde de AK Parti yazılması hukuki bir gerekliliktir." Meclis'te masaların üstünde AKP yazıldığını belirten Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, konu hakkında yaptığı açıklamada AKP yazılmasına itiraz ederek düzelttiklerini dile getirdi.


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Meclis'inde 'AKP' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement