Meclis'i Karıştıran Pakete Yapılan 'Usülsüzlük' İtirazı Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Meclis'i Karıştıran Pakete Yapılan 'Usülsüzlük' İtirazı Reddedildi

Meclis\'i Karıştıran Pakete Yapılan \'Usülsüzlük\' İtirazı Reddedildi

Meclis Başkanlık Divanı, muhalefetin iç güvenlik paketinin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında usulsüzlük yapıldığına ilişkin itirazlarını reddetti.

03.03.2015 12:27  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Başkanlık Divanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Divan, iktidarla muhalefet arasında yoğun tartışmalarla görüşmeleri Genel Kurul'da devam eden iç güvenlik paketiyle ilgili itirazları değerlendirdi. Muhalefetin görüşmeler sırasında usulsüzlük yapıldığı iddiaları reddedildi. Görüşmelere kaldığı yerden devam edilecek.

İTİRAZLAR GECE GELDİ

Dün gece saatlerinde, TBMM Genel Kurulu'nda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde, muhalefet partilerin itirazlarını dikkate alan Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun görüşmelerin devam etmemesinin daha uygun olacağı yönünde tutum gösterdi. Tasarının görüşmelerini başlatan Mumcu, bir önergeyi işleme aldıktan sonra Genel Kurulu kapattı.

ÇİÇEK: DEVAM EDİN, OTURUMA SABAH DİVAN'DA KARAR VERELİM

Muhalefet milletvekillerinin İç Güvenlik Paketinin ilk 3 maddesinin içtüzük ve anayasaya aykırı görüşüldüğü itirazı üzerine oturama ara veren Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, oturumu tekrar açtığında Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştüğünü söyleyerek, "Sabah saat 10.30'da divanı toplayacağız ve bu konuda izlenecek yol konusunda bir karara varacağız. Görüşmelerimize şimdi devam edeceğiz" diye konuştu.

"GÖRÜŞMESEK DAHA İSABETLİ OLACAK"

Güldal Mumcu'nun görüşmelere devam edilmesi kararına karşın HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken usul tartışması açtı. Usul tartışması sonrasında Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, "Tutumum hakkında yapılan görüşmeler sonucunda, görüşmelerin devam edilmesi konusundaki tutumumu değiştirdim, görüşmelerin devam etmemesinin daha uygun olacağını, Meclisin daha sağlıklı, gerginlikten uzak, müzakere bilincine daha yakın bir şekilde devam edileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Gece yapılan itirazlarının ardından TBMM Başkanlık Divanı, İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili bir araya geldi. Başkanlık Divanı, muhalefetin itirazlarını reddetti. Yasa Tasarısı görüşülmeye devam edecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Meclis'i Karıştıran Pakete Yapılan 'Usülsüzlük' İtirazı Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Vatandas: Kimi kime şikayet ediyorsunuz hersey akpnin elinde 27 10 Yanıtla
  • Osmanlı : Tabii ted ederler verdiniz ülke tarihinde görülmemiş tavizi az bile yapıyorlar { YAPTIM OLDU} Allah kulu Mani olamaz diyorlar Bu hayvan sürüsünden farkı olmayan millet yakında bu ülkenin en başındakini "PEYGAMBER" İlan Ederler. Ama sonunda en çok zülmü onlar görecekler. Ne Ekersen Onu Biçersin 13 2 Yanıtla
  • denizli: bu ne yaa bunları insan diye bide meclise sokuyorlar yakında box maçı gibi bahis koyucaz yaa yazık insanlık ölmüş 9 0 Yanıtla
  • çççç: ingiliz sömürüsünde olsaydık daha iyi yönetirlerdi 7 0 Yanıtla
  • çççç: aldıkları paranın hakkını veriyorlar 3 0 Yanıtla
  • AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti
    12:38 AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler'i ziyaret etti. Dönmez, ziyarette şehit annesinin metanetine ve dik duruşuna şahit olduğunu belirterek, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı. Ziyarette dua edildi.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.

  • Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    12:36 Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanan şüpheli, tutuklandı. Didim Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ç.K. adlı şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 25,56 gram esrar ve 58 bin TL ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.


Advertisement