Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları - Son Dakika
Güncel

Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları

TBMM Başkanı seçiminde bugün 3. tur oylaması yapıldı ve sayıma geçildi. Bu turda da sonuç alınamazsa yeni Meclis Başkanını 4. tur oylama belirleyecek.

01.07.2015 15:08  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk iki tur oylamada adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle bugün 3. tur oylama yapıldı ve sayıma geçildi. Oturumu yine geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal yönetiyor. 3. turda başkan seçilebilmek için 276 oy gerekli.

Bu turda da sonuç alınamaması durumunda yeni Meclis Başkanını yine bugün yapılacak 4. tur oylama belirleyecek.

TBMM genel kurul salonunda yapılan seçimi ilk iki turda olduğu gibi geçici başkan Deniz Baykal yönetiyor. Baykal oturumu açarken hitap ettiği milletvekillerine, "Bu oylamada en az 276 oy aranacaktır. Bildiğiniz üzere, üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Ve en fazla oy alan aday başkan seçilmiş olacaktır" dedi.

Baykal'ın bilgilendirmesi sonrasında oylamaya geçildi. Milletvekillerinin isimleri il sırasına göre anons edildi.

Oylama sona ermeden önce Baykal, "Oyunu kullanmayan Sayın üye var mı" diye sordu. Sonrasında oylama kupaları kaldırıldı ve sayıma geçildi.

Şu anda 3. tur oylamanın sayımı yapılıyor.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

Oylama öncesi konuşan liderler, önemli mesajlar verdi:

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan: 3. turda da kendi adayımızı destekleyeceğiz. Bahçeli'nin açıklaması hepimizi üzdü. İhsanoğlu'nu desteklememiz söz konusu değil.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Dengir Mir Mehmet Fırat 4. tura kalsın diye çalışıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Meclis Başkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verecek misiniz?" sorusuna "Çatı mı kaldı?" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, "Adayınızı çeker misiniz?" sorusuna ise "Sanmıyorum" diye yanıt verdi.

BİRİNCİ TURDA 367 ÇIKMADI

Birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı.

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı.

İKİNCİ TUR OYLAMA

İkinci tur oylamada da adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa ulaşamadı.

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

Bugün yapılacak üçüncü tur oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, yine bugün bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları

Son Dakika Güncel Meclis Başkanlığı İçin Son Tur Oylamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • #İSİMBOŞBIRAKILAMAZ: oh be demokratik ülkede olduğumuzu hatırladık millet olarak.. Eski Türkiye! olsa AKP bi aday belirler ona mecbur kalırdık şimdi belki yine AKP adayı 1. olacak ama eskisi gibi çantada keklik değil..! 12 10 Yanıtla
  • Gizli: İsmet Yılmaz TBMM Başkanı olur. 12 5 Yanıtla
  • yul: Burda en donek bahcelidir akp nin koltuk degnegidir 14 2 Yanıtla
  • ANLAYIN ARTIK: KOALİYON ÇOK BİTİK BİR SİSTEM , BAKIN BİR MECLİS BAŞKANI SEÇİLEMİYOR.ESKİDEN CUHUR BAŞKANI SECİLEMEDİ DİYE ASKER MUHTIRA VERMİŞTİ.YANİ PARLEMENTER SİSTEM İÇİ BOŞ VE ZAMAN KAYBI BİR SİSTEM. EN İYİSİ ŞERİAT ONU AMORTE EDEMEZ AMA MALESEF BAŞKANLIK SİSTEMİ.BAKINIZ ORTALIK BÖYLE KİTLENİYOR MALESEF. 3 13 Yanıtla
  • MASAL: GELIYORUZ FORZA AKP. 8 7 Yanıtla
  • Ferhat: Oh oh hayırlı olsun meclis bakanlığımız durun daha ya tek başına iktidarı vereceksiniz yada opera bakanlığıyla idare edeceksiniz 7 7 Yanıtla
  • SAMİMİ: Tablo harika:) biri tayype yol açtı sonra kaset korkusuna 10 yıl saklandı.birine baron dendi siyasetten uzaklaştı.biri Atatürk ün sürdüğü ailenin intitikam tetikçisi, neferi gibi çıktı geldi. 10 3 Yanıtla
  • MASAL: GELIYORUZ FORZA AKP. 8 5 Yanıtla
  • halil: bahceli armrıkalilarla 2.5 saat göruşuyor ama milledin secdiği cumhurbaşkanınıla göruşmuyor yesınler senınıgibi gof millıyedciyı hadi anca gidesin amrıkaya yurru 9 2 Yanıtla
  • EMİN BATMAN: ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUM MECLİS BAŞKANLIĞI ; AKP: 265 chp; 185 geçersiz 70 ERKEN SEÇİM ARALIK 2015 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor
    16:47 Deepfake Teknolojisi Seçim Kampanyalarında Kullanılıyor

    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'da büyükşehir adaylığını geri çektiğini açıkladığı Gökhan Zan'la ilgili 'deepfake' iddialarına ilişkin, 'Artık bundan sonra sesler görüntüler gerçek bile olsa 'deepfake' deyip işinden içinden çıkılabilme durumu söz konusu olabiliyor.' dedi. Kırık, yapay zekanın gelişimiyle deepfake teknolojisinin ortaya çıktığını ve bu teknolojinin seçim kampanyalarında kullanıldığını anlattı.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar
    16:44 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Kürt olanlar JİTEM ittifakıyla iş tutmazlar

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Digor'da yaptığı konuşmada, Kürt olanların JİTEM ittifakıyla iş tutmadığını belirtti.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement