TEOG Yüzdelik Dilimleri Yeniden Hesaplandı - Son Dakika
Eğitim

TEOG Yüzdelik Dilimleri Yeniden Hesaplandı

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) , ortak sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerini yeniden hesapladı.

31.07.2014 20:14  Güncelleme: 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararı üzerine TEOG kapsamında ortak sınavlara giren öğrencilerin puanlarını ve yüzdelik dilimlerini yeniden hesapladığını açıkladı. Öğrenciler yeni puanlarını ve yüzdelik dilimlerini Bakanlığın internet sitesinden öğrenebilir.

KOPYA ANALİZİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararı üzerine birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarda ikili kopya tespiti yapılan tüm öğrencilerin, iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin yeniden hesaplandığını açıkladı. Öğrencilerin yeni yüzdelik dilimleri bugün saat 19.00’dan itibaren https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaya başladı. Tercih yapanların yüzdelik dilimlerini gözden geçirmesi gerekiyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş uygulaması çerçevesinde sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ortak sınavlarda, tıpkı diğer merkezi sınavlarda olduğu gibi belli durumlarda kopya analizi yapılıyor. Bu uygulamalardan biri de akademik çevrelerce de kabul görmüş, bugüne değin bütün sınavlarda uygulanmış ve halen tüm merkezi sınavlar için yürürlükte olan “aynı salonda sınava giren adayların belli sayıda soruda aynı yanlış seçenekte birleşme durumunda ikili kopya işlemine tabi tutulması” kuralıdır. Bu kural, sınavlarda emeğinin karşılığını eksiksiz almasını arzu ettiğimiz öğrencilerimizin güvenli bir ortamda başarılarının ölçülmesine yönelik bir uygulama olarak sınav güvenliğinin ana unsurlarından biridir. 8’inci sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde katıldıkları birinci dönem ortak sınavları ile 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde katıldıkları ikinci dönem ortak sınavlarında da bu genel çerçeve ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında aynı uygulama gerçekleştirildi ve 6 bin 165 öğrenci ikili kopya uygulamasına tabi tutuldu. Bu öğrencilerden bir kısmının açtığı iptal davaları sonrasında, Danıştay 8. Dairesi yukarıda belirtilen uygulamanın yasal dayanağı ve sonuçları ile ilgili olarak yürütmenin durdurulması yönünde bir karar verdi. Bakanlığımız, yürütmeyi durdurma kararına göre tercih ve yerleştirme işlemleri öncesinde öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla sadece dava açan sınırlı sayıda öğrenci için değil, ikili kopya işlemi yapılan tüm öğrencilerimiz için yeniden değerlendirme yaptı, bu öğrencilerin iptal edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerini yeniden hesaplandı.

İŞTE PUANLARIN YAYINLANDIĞI ADRES

Öğrencilerimizin puanları ve yüzdelik dilimleri 31 Temmuz 2014 günü saat 19:00 itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasında yayımlanmaya başlandı. 31 Temmuz 2014 günü saat 19:00’dan önce başvurularını yapan öğrencilerimiz de güncellenen yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip yenileyebilecekler.”

TEOG Yüzdelik Dilimleri Yeniden Hesaplandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Eğitim TEOG Yüzdelik Dilimleri Yeniden Hesaplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Hacı: Hayaldi gerçek oldu. . . Eğitim battı. . . Sıra da ne mi var. . Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elektrikler kesilecek. . 17 5 Yanıtla canik: umudunuz bu gibi kolpalara kaldı dimi zavallılar 0 0
  • rıfkı varlıoğlu: ey milli eğitim bakanlığı sizin allah rızası için yaptığınz doğru bir iş yokmu yüksek alan çocuklarında puanını düşürdnz bir sınav yapcaksınız yapmaddığınız soytarılık kalmadı 16 5 Yanıtla
  • CVB: teog puanlarının ilk açıklandığı yerden mi baktınız ??lütfen siteyi link atın bakamayanlarda baksın :/// 5 0 Yanıtla gönül: evet ilk puanlara baktığımız yer 0 0
  • mağdur: türkiye genelinde #. 92 idim şimdi ise 96 nasıl iş bu ya kopya çekenler önemi geçti 3 1 Yanıtla
  • CVB: ya bakabilenlerden biri link atabiilirmi lüfen :/// 4 0 Yanıtla
  • abcddfa: ben bi degişiklik goremedim bulanlar link atabilir mi 0 1 Yanıtla aaaa: Senin yuzdelik dilimin kacta goremedin 0 0
  • 9 kız öğrenciye tacizde bulanan lise müdürü tutuklandı
    22:48 9 kız öğrenciye tacizde bulanan lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bir lise müdürü, 9 kız öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Müdür, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra bir öğrenci daha okul müdürü hakkında şikayette bulundu. Savcılık kararıyla tekrar gözaltına alınan müdür tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.


Advertisement