MDOB Ücretsiz Açık Hava Senfonik Konserleri Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

MDOB Ücretsiz Açık Hava Senfonik Konserleri Düzenleyecek

MDOB Ücretsiz Açık Hava Senfonik Konserleri Düzenleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi, 2014-2015 sanat sezonu açılışı öncesi Mersin Marina Amfi Tiyatrosunda, ücretsiz açık hava senfonik konserleri düzenleyecek.

02.09.2014 09:59  Güncelleme: 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014-2015 sanat sezonu açılışı öncesi Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda, ücretsiz açık hava senfonik konserleri düzenleyecek.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Devlet Opera ve Balesi yeni sezonun ilk senfonik konserlerini ücretsiz olarak 13-20 Eylül tarihlerinde Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda seslendirecek. İlki şef İbrahim Yazıcı yönetiminde 13 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 20.30'da gerçekleştirilecek Senfonik Konser'de Carmen Uvertür, Esirler Korosu, Orpheus, Poloveç dansları seslendirilirken, MDOB'un solist sanatçıları, Bülent Bezdüz, Hakan Bölükbaşı, Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Funda Hayfavi, Hasan Berk, Gülden Vurandemir, Emrah Gedik ve Baran Taner sevilen opera eserlerine ait aryalardan oluşan bir repertuvarı seslendirecek.

20 Eylül Cumartesi günü saat 20.30'da şef Bujor Hoinic yönetiminde gerçekleştirilecek ikinci konserde ise aynı zamanda Hoinic'in kendi eseri olan ve türkülerimizden oluşan 'Anadolu Rapsodisi' isimli eseri yer alacak. Konserin solist sanatçılığını Nihan Evren, Bengi İspir Özdülger, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat yapacak.

Konserlerle ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Yeni sanat sezonu öncesi birbirinden önemli iki senfonik konseri değerli orkestra şeflerimizden İbrahim Yazıcı ve Bujor Hoinic yönetiminde Mersinli sanatseverlerle buluşturacağız. Konserlerimizin halkımıza ulaştırılması açısından değerli desteklerini kurumumuzdan esirgemeyen Mersin Marina Yönetimi'ne ayrıca teşekkür ederiz. MDOB Orkestrası, korosu ve solist sanatçılarınca Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak seslendirilecek konserlere tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MDOB Ücretsiz Açık Hava Senfonik Konserleri Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement