Mdob, Anadolu Rapsodisini Yeniden Seslendirecek - Son Dakika
Yerel

Mdob, Anadolu Rapsodisini Yeniden Seslendirecek

Mdob, Anadolu Rapsodisini Yeniden Seslendirecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu’un ulusal ve yöresel halk ezgi ve türkülerinden seçilerek oluşturulan, Bujor Hoinic’in ’Anadolu Rapsodisi’ isimli eserini açık hava konserleri kapsamında Mersin Marina Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yeniden seslendirecek.

16.09.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Anadolu'un ulusal ve yöresel halk ezgi ve türkülerinden seçilerek oluşturulan, Bujor Hoinic'in 'Anadolu Rapsodisi' isimli eserini açık hava konserleri kapsamında Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak yeniden seslendirecek.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Eylül ayında gerçekleştireceği ücretsiz açık hava halk konserlerinin ikincisini 20 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 20.30'da Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak seslendirecek. Şef Bujor Hoinic'in yöneteceği, yine Hoinic'in senfonik düzenlemesini yaptığı Anadolu Rapsodisi eserinin yer aldığı konserde MDOB'un seçkin solistleri, Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Onur Polat, Mehmet Yılmaz yer alacak. Konserde, Anadolu'nun değişik yörelerinden derlenen, Açıl Ey Ömrümün Varı, Ben Seni Sevduğumi, Çökertme, Urfa'nın Etrafı, Divane Aşık Gibi, Çayda Çıra, Gaziantep Yolunda, Yemen Türküsü, Asiye, Gelevera Deresi, Hekimoğlu, Şu Yüce Dağların, Gökte Yıldız Ay misun, Silifke'nin Yoğurdu isimli türkülerin senfonik düzenlemesinin yanı sıra Hoinic'in Karadeniz Rapsodisi de seslendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Mersin prömiyerini geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz, Bujor Hoinic'in düzenlemesini yaptığı Anadolu Rapsodisi'ni Mersin Marina Amfi Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak yeniden seslendireceğiz Mersinlileri ve bu eşsiz eseri dinleme şansını kaçıran sanatseverleri 20 Eylül'de Mersin Marina'ya davet ediyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mdob, Anadolu Rapsodisini Yeniden Seslendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement