McCain: Putin Suriye'yi Askeri Tatbikat Alanı Olarak Görüyor - Son Dakika
Dünya

McCain: Putin Suriye'yi Askeri Tatbikat Alanı Olarak Görüyor

ABD Senatörü McCain, "Putin, Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi, tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

14.02.2016 21:01  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Senatörü John McCain, 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu'da baskın bir güç olmak istediğini kaydetti. Putin'i "yedikçe açlığı artan biri" şeklinde nitelendiren ABD Senatörü John McCain, "Putin, Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi, tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

"SURİYE'Yİ ASKERİ TATBİKAT ALANI OLARAK GÖRÜYOR"

"Putin bizim partnerimiz olmakla ilgilenmiyor. Esed rejimini desteklemek istiyor. Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

"MOSKOVA, BU KRİZİ SİLAH OLARAK KULLANMAK İSTİYOR"

Putin'in, Suriye'deki bombardımanları neticesinde sığınmacı krizini daha da arttırdığını dile getiren McCain, Moskova'nın bu krizi silah olarak kullanmak ve Avrupa projelerini ve Transatlantik ilişkileri baltalamak istediğini ifade etti.

"ÇOK DA UYGULANABİLİR DEĞİL"

McCain, Rusya'nın Suriye'de sürdürdüğü bombardımanlarda sivillerin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Münih'teki Suriye Destek Grubu toplantısının ardından çıkan anlaşmanın mürekkebi kurumadan İran ve Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerini daha fazla güçlendirmesini eleştiren McCain, anlaşmasının uygulanmasını arzuladığını ancak çok da uygulanabilir gözükmediğini kaydetti.

ABD HEYETİ KATILMADI

Öte yandan, dün akşam Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer'in güvenlik konferansına katılanlar için verdiği yemeğe ABD heyeti katılmadı. Heyetin, Seehofer'in Rusya'ya giderek Putin ile görüşmesini protesto amacıyla davete gitmediği iddia edildi.


McCain: Putin Suriye\'yi Askeri Tatbikat Alanı Olarak Görüyor

Son Dakika Dünya McCain: Putin Suriye'yi Askeri Tatbikat Alanı Olarak Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • KATİLLER: siz abd "sütten çıkmış ak kaşık mısınız" .. biriniz dinsiz biriniz imansız.. 36 2 Yanıtla
  • ANTİ AKP: TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÜZERİNDE OYNANAN BU KANLI OYUN KANLI SENARYO İLAVETEN SURİYE BATAKLIĞINA ÇEKİLMEMİZİN YEGANE SEBEBİ OLAN BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BERABERİNDE GELECEK OLAN SAHTE MEHDİ VE SAHTE HİLAFET DÜZENİ İLE HÜKMEDEREK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA SÜRÜKLEMEK SURETİYLE BATAKLIĞIN GİRDABINDA BOĞDUKTAN SONRA LAİK CUMHURİYET DÜZENİ İLE BİRLİKTE DEMOKRATİK DÜZENİ YERLE BİR EDEREK HİLAFET DÜZENİ İLE MOLLA DÜZENİNİ HAYATA GEÇİRMEK ADINA VAR GÜÇLERİYLE ÇALIŞMAKTADIR SİYONİSTLER... 8 8 Yanıtla
  • vurucu: hristiyan ve yahudilere güvenmeyinnnnn onlar müslüman düşmanııııııı onlara dostumuz diyenede güvenmeyin onlar onların adamıııı 11 2 Yanıtla
  • TÜRK: İkiside aynı ?? 8 1 Yanıtla
  • Kelkit 29: göndereceksin hdp lileri yapsin tatbikatini adamlar bit sürüsü gibi 6 0 Yanıtla
  • belçika azcmol: eli kolu bağlı bakacak değiliz ne gerekiyorsa Türkiye yapacak kendi çıkarları için. 5 0 Yanıtla
  • DEVLETUL ISLAM: Rusya karadan gel cesaretin varsa. Bekliyor seni erkekler 2 3 Yanıtla
  • DEVLETUL ISLAM: Bakiyaaaa.Allahuekber... 1 1 Yanıtla
  • VATANDAŞ: McCain 'e katılıyorum.Rusya Suriyeyi resmen esad ahmağının yüzünden kendisine canlı savaş tatbikatı alanına cevirmiştir. Ölen insanların çoğu ise Müslümandır. Suriye adeta rüya ve hayal peşinde koşan etnik köken ayrımı yapanların alanı haline gelmiştir ve bu durum içler acısıdır. Eğer bir kara savaşı başlarsa rusya ordan çekilmek durumunda kalacaktır.Çünkü Rusyanın ekonomisi bu savaşı kaldırabilecek durumda değil..! 1 0 Yanıtla
  • hopdedik: Langür lungür etmeyin...vuracaksaniz vurun 1 0 Yanıtla
  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement