Kaçak Mazotun Litresi 1.1 Liradan Satılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Kaçak Mazotun Litresi 1.1 Liradan Satılıyor

Suriye'den gelen kaçak mazot, sınır illerinde 1.09 lira, diğer bölgelerde ise 1.8 liradan satılıyor.

01.08.2014 07:50  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'den gelen kaçak mazotun sınır illerinde 1.09 liradan, diğer bölgelerde ise 1.8 liradan satılması üzerine 'kampanya' yapan kaçak 10 numara yağ tüccarları fiyatlarda indirime gitti. Suriye'den gelen kaçak mazot fiyatlarıyla baş edebilmek için fiyat kıran kaçakçılar, en az 3 liradan satılması gereken 10 numara yağın fiyatını 2.2 liraya kadar düşürdü. Sektör temsilcileri bazı yerlerde içeriğinde ne olduğu belli olmayan kalitesiz 10 numara yağın fiyatının 1.8 liraya kadar indiğini ifade etti. Şehir içinde 2.5 liradan satılan bu yağlar kırsal bölgelerde çok daha ucuza satışa sunuluyor.

PAZAR KAYBETMEMEK İÇİN

Geçmişte kaçak mazotun sadece Irak'tan geldiğini dile getiren Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, bu bölgeden gelen kaçak mazotun az miktarda olduğunu, Suriye'nin devreye girmesiyle çok daha fazla kaçak mazot girişinin olduğunu söyledi. Hükümetin 10 numara ile mücadelede bir takım adımlar attığına vurgu yapan Zülfikar, "ÖTV oranlarını arttırarak 10 numara yağ kullanımını azalttılar. Ancak Suriye'den gelen kaçak mazotun fiyatı çok düşük seviyelere gelince 10 numara yağın fiyatları da indirildi. Kaçakçılar pazarlarını kaybetmemek için böyle bir yol seçti" dedi.

"İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ"

İsmini dahi bilmedikleri madeni yağların Türkiye'ye kaçak yollarla sokulduğunun altını çizen Zülfikar, "Bunlar yanıcı ve parlayıcı maddeler. Tüketiciler deposuna resmen bomba döküyor" dedi. Kamyon ve otobüslerin depolarına trafo yağının da girdiğini söyleyen Zülfikar, "Trafo yağı da son dönemlerde kullanılmaya başlandı. Birçok yağ cinsi var ve bir takım kimyasallarla içerikleri değiştiriliyor. Trafo yağı, inceltici bazı kimyasallarla yakıta dönüştürülüyor. 40 dereceye ulaşan sıcak havalarda da araçlar patlamaya hazır bombaya dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

"BOMBALAR ŞEHİR İÇİNE KADAR GİRDİ"

Bu tip yakıtların sadece otobüslerde kullanılmadığını belirten Zülfikar, "Halk otobüslerinde, minibüslerde hatta dizel olan binek araçlarda bile kullananlar var. Geçmişte bazı halk otobüsleri sıfır ÖTV ile getirilen denizcilkte kullanılan yakıtları kullanıyordu. Bu durum engellendi. Şimdi bu kapı kapanınca 10 numara yağ ile depolarını dolduruyorlar. Minibüslerde bu tip yağları kullanıyor. Bombalar şehir içine kadar girdi" dedi.

"KULLANAN DA CEZALANDIRILMALI"

10 numara yağın engellenmesi için satıcıya ceza kesilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Zülfikar, "Yargıtay bu konuda tüketiciye de ceza kesilebileceğine karar verdi. Ceza da 1500 TL" diye konuştu.(Kaynak: Hürriyet)

Kaçak Mazotun Litresi 1.1 Liradan Satılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Kaçak Mazotun Litresi 1.1 Liradan Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • YASAKLAR: SİZ KALKIN MAZOTUN LİTRESİNİ 4. 4 LİRADAN SATIIN MİLLETİN ANASINI AGLATIIN MILLET NASIL KACAK MOZATA YÖNELMESİİN VATANDAŞTA CEBİNİ DÜŞÜNÜYOOR TABİKİDEE. . . 45 0 Yanıtla
  • Bayhan79: Hiç bir ülke, Türkiye kadar milletine ihanet etmemiştir. Yakıtta da öyle. 23 2 Yanıtla
  • seyit: KAÇAK MAZOT DENİLMEZ ONA VERGİSİ ALINMADAN ÜLKEMİZİN SINIRLARINDAN GEÇEN GÜMRÜKSÜZ MAZOT DENİLİR. BU KADAR YÜKSEK FİYATTAN MAZOT SATILIRSA EN GÜZEL OLANI VERGİSİZ MAZOTUN KULLANIMI VE SATIŞI UYGUNDUR VATANDAŞ İÇİN. 1, 80=KRŞ NİRE 4, 40=KRŞ NİRE DEMEKKİ VATANDAŞA UYGUN FİYATI. BİR ÜLKEDE YÜZDE ÜÇYÜZ KAR İLE MAZOT SATARSA SAYIN YETKİLİLER İŞTE EN İDEAL OLANINI VATANDAŞ YURT DIŞINDAN KENDİ İMKANLARI İLE GETİRİP SATAR. BİR YÖNDENDE İYİ OLUYOR. 14 0 Yanıtla
  • KANUNA UYGULA: BEN MİLLİTETÇİYİM BEN ATATÜRKÇÜYÜM DİYENİN CEBİNDE KAÇAK SİGARA ARABALARINDA KAÇAK MAZOTGEÇİN BUNLARI MASAL ANLATMAYIN SİZ ÖNCE ADAM OLUN KAZANCINIZIN VERGİSİNİ TAM ÖDEYİN DE DEVLET ZENGİNLEİSİN O ZAMAN BAZI TÜKETİM MALLARI ÜZERİNDEKİ VERGİ YÜKÜNÜ AZALTSIN PKK YA KÜFREDERSİNİZ ONON KAÇAK SİGARASINI İÇER MAZOTUNU KULLANIR SONRA VATAN BÖLÜNÜYOR DERSİNİZ SİZİ GİDİ SAHTE VATAN SEVİCİLER SİZİ. . . . . . . . . . . . . 3 6 Yanıtla KANUNU UYGULA: HASAN ADAM GİBİ YORUM YAPMAMI İSTİYORSUN O ZAMAN YAPAYIM ÖNCE VATANDAŞ DEVLETİNE SAHİP ÇIKACAK ÇÜNKÜ VATANDAŞ OLMAZSA DEVLET OLMAZ ÖNCE VATANDAŞ NAMUSLU OLACAK Kİ İLERDE PARLOMENTOYA GÖNDERDİKLERİ DE NAMUSLU OLACAK ÖNCE VATANDAŞ NAMUSLU OLACAK Kİ BAŞKASINI TENKİT EDEBİLECEK ÜÇ BEŞ HAVUZ MEDYASININ AĞZIYLA KONUŞMAYIN BU KADAR DA AHMAKÇA YORUMLAR YAPMAYIN ANKARA İST ARASINDAKİ RAYLAR KAÇ TANE AYAKKABI KUTUSU NUN İÇİNDEKİ PARA İLE YAPILDISANKİ PARLAMENTODAKİLER GÖKTEN GELDİ SEN PARLOMENTOYA BAK KENDİNİ GÖR 0 0 hakkının hakkı: İsrail düşmanıyım diyenlerde maşallah onun malını satmak için yarışıyorlar onun malını almak için yarışıyorlar. Ayrıca devlet zenginleşsin diyonda devlet elindeki para kazanan herşeyi sattı birde tv de ekonomi şöyle iyi böyle iyi diye atıp tutanlar var tabi bu garibana yansımıyor o başka, neyseki jet fadıl gibiler garibanın öcünü alıyor nasıl dolandırmış zenginleri maldivlere müslüman adası yapacam diye. ;) 0 0
  • ADİL: bu ülkede yolunda gitmeyen her şeyin ve adaletsizliğin sorumlusu hükümettir 8 0 Yanıtla
  • kadir: kötüsü 1. 1 tl. iyisi gelirse 2 tl civarında :) 8 0 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: SAHTE YADA ÜRETİM İZNİ OLMAYAN GIDALARI TÜKETENE CEZA YOK, DEVLETİN VATANDAŞI SÖMÜRDÜĞÜ PETROL ÜRÜNLERİNDEN UCUZUNU BULANA CEZA YAĞMAKTA, EN BÜYÜK SAHTEKAR TÜCCAR DEVLETİ İŞLETENLERİN KENDİSİ. 6 0 Yanıtla
  • KARTAL taş: bizim buralarada getirin 2, 5 dan alalım yomu öle kaçakcı :) 6 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak
    13:48 Pursaklar Belediyesi 350 İşçi Alımı Yapacak

    Pursaklar Belediyesi, Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında 6 aylık dönem için çalışacak 350 erkek ve kadın işçi alımı yapıyor.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement