Mazda3 Silahları Kuşandı - Son Dakika
Otomobil

Mazda3 Silahları Kuşandı

Mazda3 Silahları Kuşandı

Japon otomobil üreticisi Mazda’nın tepeden tırnağa yenilenen Mazda3 modelini İzmir ile Ayvalık arasında oldukça keyifli bir güzergahta kullanma ve yakından inceleme fırsatı bulduk. Markanın tasarım anlayışının kilit noktası olan Kodo (Hareketin Ruhu) felsefesi ve tanıtıldığı günden bu yana tüm dünyada büyük yankı uyandıran SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6. nesil araçlarından üçüncüsü olan Yeni Mazda3, 15 Nisan’da Türkiye’de satışa sunuldu.

18.04.2014 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon otomobil üreticisi Mazda’nın tepeden tırnağa yenilenen Mazda3 modelini İzmir ile Ayvalık arasında oldukça keyifli bir güzergahta kullanma ve yakından inceleme fırsatı bulduk.


Markanın tasarım anlayışının kilit noktası olan Kodo (Hareketin Ruhu) felsefesi ve tanıtıldığı günden bu yana tüm dünyada büyük yankı uyandıran SKYACTIV teknolojilerinin kullanıldığı 6. nesil araçlarından üçüncüsü olan Yeni Mazda3, 15 Nisan’da Türkiye’de satışa sunuldu.


Mazda3'ün Türkiye lansmanında Yeni Mazda3’ü anlatan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul şunları söyledi; “Mazda’nın en çok satan modeli ünvanına sahip Mazda3, bizim için de her zaman lokomotif görevi görmektedir. Tamamıyla yenilenen modelimiz Mazda3’ü Türkiye’ye özel 120 BG’nde motor ve 5 farklı donanım seçeneği ile 55 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyoruz. Türkiye’de Mazda3 ile tanışmak isteyenlerin kesinlikle beklentileri aşacağına inanıyorum.”



Yenilikçi Mazda3


Tüm SKYACTIV teknolojilerine sahip olan Yeni Mazda3, ultra-verimli sıkıştırma sunan 1.5 litrelik benzinli SKYACTIV-G 120 BG motor ile sunuluyor. Mazda3’ün manuel şanzımana sahip versiyonu fabrika verilerine göre 100 km’de 5.0 litre, otomatik şanzımana sahip versiyonu ise 100km’de 5.5 litrelik yakıt tüketimi değeriyle öne çıkıyor. Mazda3'ün verimli motoru altı ileri kademeli otomatik ve manuel şanzıman seçeneklerine sahip.


Geçirdiği yenilikle birlikte otomobil zengin bir donanım listesiyle karşımıza çıkıyor. Mazda’nın yeni bağlantı konsepti, şirketin en çok satan modelinin Avrupa’nın C segmentinde yolcularına online olma olanağı sağlayan ilk modellerinden biri olma özelliği kazandırıyor. Yeni ve geliştirilmiş insan-makine arayüzü (HMI) ile birleştirilen yeni araç içi bağlantı sistemi ile yolcularının güvenli ve kesintisiz bir şekilde online olmasını sağlayan ilk Mazda. Halihazırda mevcut olan metin ve navigasyon özelliklerinin üzerine ilave edilen sistem; Facebook ve Twitter’ın sesli akışlarını, radyodan sesli kitaba ve daha fazlasına kadar on binlerce bulut tabanlı istasyona sahip olan Aha™ uygulamaları da dahil olmak üzere, ücretsiz mobil içerikleri aracın içine kadar güvenle getiriyor.


Araç içerisinde, Mazda’nın yeni kabini güvenli ve ergonomik bir konfor sunuyor. Bir önceki modelinden daha geniş olan Yeni Mazda3’de otomobil ile sürücü arasındaki interaktif ilişkiyi güçlendiren özellikler arasında; sürücünün göz hizasına yerleştirilmiş olan Aktif Sürüş Ekranı, küçük bir göz hareketi ile görülebilen 7’’ dokunmatik renkli TFT ekran, bilgi-eğlence fonksiyonlarının gözle temas kurulmadan kullanılmasını sağlayan HMI kumandası bulunuyor.


Tüm yenilikçi teknolojilerin yanısıra Yeni Mazda3’de Mazda’nın i-ACTIVSENSE adını verdiği zengin bir güvenlik donanımı da sunuluyor. i-ACTIVESENSE  güvenlik sistemi yaklaşan tehlikeler hakkında sürücüyü uyararak güvenle yol alınmasını sağlıyor. i-ACTIVSENSE ile sunulan sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri arasında SCBS Akıllı şehir içi fren desteği, RVM Arka araç izleme sistemi, LDW Şerit değiştirme uyarı sistemi ve HBC Uzun far kontrol sistemi gibi sensör bazlı ve radar destekli güvenlik teknolojileri bulunuyor. Ayrıca “MRCC + SBS” Mazda radar hız kontrol ve akıllı fren sistemi sayesinde uzun yolculuklar daha konforlu hale geliyor.


Mazda3 ile birlikte tercih edilebilen navigasyon sistemi 1445 TL + KDV satış fiyatı etiketine sahip.



Köklü geçmiş ve Zoom-Zoom efsanesi



Bugüne kadar Mazda3, 130’dan fazla ödülü ve dünyanın dört bir yanındaki sürücülerin beğenisini kazandı.


C segmentine kendi yorumunu getiren Mazda’nın orjinal Zoom-Zoom neslinden biri olan bu dinamik spor kompakt modelin birinci jenerasyonu toplam 2,2 milyon adet satarak büyük  bir başarı kazandı.


Popülerlik konusunda, ikinci nesil Mazda3, ilk modelin kaldığı noktadan yola devam etti ve günümüze kadar global çapta toplam 1.4 milyon adet satıldı. Hatta 2011 ve 2012 yıllarında Avustralya’da toplamda en çok satan binek araç oldu. Dahası, Mazda3 markayla eş anlamlı olan sağlam güvenilirliği hep sürdürdü: örneğin, 2010 yılında bir numaralı kompakt araç seçildikten sonra, J.D. Power’ın 2011 Alman müşteri memnuniyeti anketinde en iyi model seçildi.


İlk sürüş izlenimi


Yıllar önce sedan karoseriyle sürüş izlenimi için buluştuğum ilk Mazda3, keyifli sürüşü, ergonomik yapısı ve performansıyla benim için özel bir yere sahip.


Bugün karşımıza hatchback ve sedan olmak üzere iki farklı gövde tipiyle çıkan otomobil, dinamik tasarımı ve sportif yüzüyle büyük beğeni toplayan Mazda6'dan izler taşıyor. Özellikle ön yüzde Mazda6 çizgilerini devam ettiren araç, Volvo S60 R Design’dan bu yana Türkiye yollarında boy gösteren en dinamik çizgilere sahip otomobil diyebilirim. Nitekim bu düşüncemde yalnız olmadığımı, İzmir – Ayvalık – İzmir yolculuğumuzda yoldaki herkesin ve hatta trafik ekiplerinin bile bakışlarını üzerimize çektiğimiz için anlayabiliyorum.


Aracın dış tasarımı Mazda’nın Kodo felsefesiyle ne anlatmak istediğinin başarılı bir yansıması ve bu tasarım felsefesi sayesinde ortaya park halindeyken bile hareket ediyormuş hissi veren son derece dinamik bir görüntü çıkmış.


Aracın ergonomik iç mekanında kaliteli malzemeler ve başarılı işçilik ilk bakışta dikkatinizi çekiyor. Önde ve arkada oldukça iyi bir baş ve diz mesafesi sunan aracın ön, yan ve arka görüş açıları çok net ve oldukça iyi..


Yukarıda bahsettiğim için konfor ve güvenlik donanımlarına tekrar değinmeyeceğim ancak ön panelde bütün düğmeler yerli yerinde ve pratik kullanımıyla seyir sırasında gözünüzü yoldan ayırmadan hemen her türlü kumandayı kolaylıkla kullanabiliyorsunuz.


Koltukların ergonomisi ve sertlik ayarı da çok başarılı ve ideal oturma pozisyonuna ulaşmanızda sorun yaşanmıyor. Direksiyonun tepkileri hassas ve büyüklüğü iyi ayarlanmış.


Yine aynı şekilde sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi de konfor ve yol tutuş arasındaki ideal dengeyi yakalamış. Sert girilen virajlarda dahi dengesini koruyabilen araç, 100 km/s hızın üzerine çıkıldığında yol sesini bir parça içeri alıyor. Ancak burada kullanılan lastiğin türünin de bunda etken olmuş olabileceğini belirterek, bu noktadaki asıl yorumu aracı detaylı inceleme için aldığım zaman yapmak daha doğru olacak.


Alt devirlerden itibaren atak bir karakter sunan 1.5 litrelik motor, Mazda’dan bekleneni veriyor. Dik rampalarda çok rahatsız etmese de biraz zorlandığı dikkatimi çeken motor için keşke Mazda turbo desteğiyle gücü arttırsa diye iç geçirmeniz olası… Otomatik şanzımanın geçişleri seri ve sarsıntısız. Ara hızlanmalar için şanzımanda bir spor modu olmasını tercih ederdim doğrusu. Ancak turbo ve spor mod gibi seçeneklerin yakıt tüketimi ve emisyon değerleri üzerinde olumsuz etki yaptığını bildiğimden Mazda’nın bu yöndeki tercihinin doğru olduğunu da itiraf etmem gerek. Sonuçta Mazda mühendislerini de performans ve tüketim arasında yakaladıkları bu denge için kutlamak gerektiğine inanıyorum.


Türkiye satış fiyatı 55 bin 500 TL’den başlayan Mazda3'ün en donanımlı üyesi ise 76 bin 200 TL fiyat etiketine sahip.


Yazı: Önder Canözer/ İzmir – Ayvalık – Midilli


Fotoğraflar: Mazda

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Mazda3 Silahları Kuşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ismail: Sana katılıyorum amerikanin en çok okunan bir araba dergisinde mazda en az ariza çıkaran araba seçildi ama Türkiye distribütörunde iş olmadığı için yeterince tanitilamiyor 0 0 Yanıtla
  • ismail: Sana katılıyorum amerikanin en çok okunan bir araba dergisinde mazda en az ariza çıkaran araba seçildi ama Türkiye distribütörunde iş olmadığı için yeterince tanitilamiyor 0 0 Yanıtla
  • Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı
    11:51 Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada, Edan Nur S. yönetimindeki Volkswagen otomobil ile Ali İ. yönetimindeki Renault otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Lamborghini, logosunu yeniledi
    10:34 Lamborghini, logosunu yeniledi

    Lamborghini, markasını elden geçirme çalışmalarının bir parçası olarak ikonik logosunu yeniledi. Otomotiv devi, daha sadeleştirilmiş bir logoya geçiş yaparken, klasik boğa tasarımını da sadeleştirdi. Yeni logo, markanın elektrikli geleceğe geçişini temsil ediyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı
    10:32 Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobil ile hafif ticari araç çarpışması: 1 yaralı

    Besni ilçesinin Köseceli Beldesi Tetirli Mahallesinde meydana gelen kazada, Seydi D. idaresindeki hafif ticari araç ile Asil Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Seydi D. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı
    10:31 Adıyaman Kahta'da Otomobil Kazası: 12 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 12 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı
    10:12 Afyonkarahisar'da otomobilin çarptığı motosiklette amca yeğen yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinde, Y.Y. yönetimindeki otomobil ile A.E.'nin kullandığı tescilsiz motosiklet çarpıştı. Kazada sürücü ve 14 yaşındaki yeğeni A.E. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Kırıkkale'de çarpışan otomobil ile pikap kullanılamaz hale geldi
    17:17 Kırıkkale'de çarpışan otomobil ile pikap kullanılamaz hale geldi

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, T.T. idaresindeki otomobil ile V.T.'nin kullandığı pikap çarpıştı. Kazada sürücü V.T. ile yolculardan H.A. ve A.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Advertisement