Mayfu Kapılarını Açtı - Son Dakika
Ekonomi

Mayfu Kapılarını Açtı

Mayfu Kapılarını Açtı

Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), 22 ayakkabı firmasının katılımıyla kapılarını açtı.

04.02.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), 22 ayakkabı firmasının katılımıyla kapılarını açtı. Ayakkabıları ünlü manken Nilay Dorsa tanıtırken; 1923 yılında yapılan 78 numara ayakkabı fuarda yoğun ilgi gördü.

Manisa'da ayakkabı üretimini canlandırmak, iç piyasa dinamiklerini harekete geçirmek için düzenlenen MAYFU, Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Ayakkabıcılar Odası ve Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ile işbirliğinde SNS Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda, Manisalı firmaların ürettiği birbirinden güzel ayakkabılar sergilendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Manisa Milletvekili İsmail Bilen, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Erbil ve sektörde faaliyet gösteren işadamları açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşma yapan ve kentin erkek ayakkabı üretiminde geçmişte lider olduğunu ancak son zamanlarda gerilediğini belirten Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, "Çok heyecanlı bir gün yaşıyoruz. Sektörümüzü yeniden hareketlendirmek için bu fuarı düzenledik. Kadın ve erkek ayakkabılarında çok güzel modeller üretiyoruz. Bunları hem yurtdışına ihraç ediyoruz. Ama Türkiye'de yeterince bilinmiyor. Bunu duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, kentin fuarcılık alanında gelişmesi gerektiğini belirterek, "Yaşanan ekonomik krize ve Çin mallarının olumsuz etkisi ile kan kaybeden Manisa ayakkabı sektörünün tekrar hareketleneceğine inanıyoruz. İlerleyen dönemde daha büyük fuar merkezi yapmayı istiyoruz" dedi.

"MANİSA FUARCILIKTA İZMİR'İN GÖLGESİNDE KALDI"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Manisa'nın fuarcılıkta bir yeri olmalı. Ancak İzmir'in gölgesinde kaldık. İzmir'in gölgesinde mütevazı da olsa bir fuarcılık yapmak zorundayız. İzmir yoluna devam etsin. Ama biz de kendi yolumuzu çizmeliyiz. Ayakkabı sektörünün Manisa'da bir altyapısı var. Ama bu işin hakkını verememişiz. Çin'den ucuz ayakkabı geliyor. Rusya'da kriz oldu gibi bahaneler hep olacak. Sorunlara rağmen varlığınızı sürdürmenin bir yolunu bulmak zorundasınız" diye konuştu. Bektaş, Manisa'da organit tarım fuarı da yapmak istediklerini dile getirdi.

78 NUMARA AYAKKABI İLGİ ÇEKTİ

Konuşmaların ardından kentte ilk kez düzenlenen Ayakkabı Moda Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlar stantları gezerek Manisalı firmaların ürettiği ayakkabıları inceledi. Fuarın tanıtımında yer alan ünlü manken Nilay Dorsa da, eski ayakkabı ustalarının yer aldığı stantta 40 yıllık ustalarla birlikte tezgahın başına geçti. 1923 yılında yapılan 78 numara erkek ayakkabısıyla da poz verdi. Fuarın en büyük ayakkabısı olan 78 numara ayakkabı büyük ilgi çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mayfu Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement