Şeyh Salah: Mavi Marmara Baskını'nda İsrail Beni Hedef Aldı! - Son Dakika
Güncel

Şeyh Salah: Mavi Marmara Baskını'nda İsrail Beni Hedef Aldı!

Şeyh Salah, yıllar sonra Mavi Marmara olayıyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı, "İsrailli keskin nişancı benim yerime bana çok benzeyen Şehid İbrahim Bilgen'i vurmuş"

24.11.2014 18:11  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda, İsrail keskin nişancısının kendisini ıskalayarak Türkiyeli aktivist İbrahim Bilgen'i vurduğunu iddia etti.

"İSRAİL, KESKİN NİŞANCI GÖREVLENDİRDİ"

Salah internetteki resmi sosyal paylaşım hesabında yaptığı açıklamada, "Filistinli birisi, 22 Kasım 2014'te aramızda geçen konuşmada, bir restoranda İsrailli bir subay ile görüştüğünü söyledi. Anlattığına göre, İsrail İstihbarat Teşkilatı'nda (Şin-Bet) çalışan bu subay, Şin-Bet'in 2010 yılında Özgürlük Filosu'na yapılan saldırıda beni öldürmesi için bir keskin nişancı görevlendirdiğini söylemiş" ifadelerini kullandı.

Salah "Saldırı sona erdiğinde istihbarat birimleri keskin nişancının hedefi ıskaladığını duymuş ve buna çok şaşırmışlar. Çünkü İsrailli keskin nişancı benim yerime bana çok benzeyen Şehit İbrahim Bilgen'i vurmuş. Bu kısa olayın tüm ayrıntıları o Filistinlide gizli " dedi.

RAİD SALİH KİMDİR?

Ummul Fahm'da 1958'de doğan Salah, Ummul Fahm Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra El-Halil Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim aldı. 1989'da Ummul Fahm Belediye Başkanlığı'na seçilen Salah, 1993 ve 1998 yılındaki belediye seçimlerinde de galip geldi. Salah, 2001'de bu görevinden istifa ederek, 2001 yılında İsrail toprakları içinde yaşayan Filistinlilerin kurduğu 1948 Filistin İslami Hareketi'nin başkanı oldu. Salah, Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki aktivistler arasında yer almıştı.

İsrail ordusu'nun Mavi Marmara gemisine 3 1 Mayıs 2010'da düzenlediği saldırıda aralarında İbrahim Bilgen'in de bulunduğu 9 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetmişti. - Kudüs

Şeyh Salah: Mavi Marmara Baskını\'nda İsrail Beni Hedef Aldı!
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şeyh Salah: Mavi Marmara Baskını'nda İsrail Beni Hedef Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Cihad: Ey kendini müslüman sanan ülkeler daha ne kadar sessiz kalacaksınız israil işgaline. . Bir tek biz mi ses çıkaracağız. Yeter artık 6 6 Yanıtla
  • dogulu: ISRAIL YAHUDILERI ISLAMA DUSMANIM ŞEYHIM MAVI MARMARA NE KI SINAGOG SEYTANLARIN YUVASI 2 2 Yanıtla

Advertisement