Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması Başlatıldı

Kocaeli'nin 5 ilçesi ile 10 mahallesinde küçükbaş hayvanlarda görülen salgın hastalık nedeniyle valilik tarafından karantina uygulaması başlatıldı.

02.09.2014 17:41  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin 5 ilçesi ile 10 mahallesinde küçükbaş hayvanlarda görülen salgın hastalık nedeniyle valilik tarafından karantina uygulanıyor.

TÜM HAYVANLARDAN ÜMİDİ KESTİLER

Kurban Bayramı öncesinde Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe'de bulunan küçükbaş hayvanlarda tedavisi olmayan bir salgın hastalık baş göstermişti. Hayvanları hastalık kapan üreticiler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan kayıplarının yüzlerce olduğunu belirterek, tüm hayvanlarından ümidi kestiklerini dile getirmişlerdi.

KARANTİNA KARARI ALINDI

Hayvan üreticilerinin bildirmesi üzerine Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeler sonrasında adına 'Mavi Dil Hastalığı' denen salgının sineklerden bulaşan bir salgın olduğu belirlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün belirlemelerine göre, hastalığın Gebze ilçesi Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar Mahalleleri, Kandıra İlçesi Pirceler, Kurtyeri Mahalleleri, Derince İlçesi Karagöllü, Bıçakçılar, Çavuşlu, Çal Mahalleleri, Kartepe İlçesi Ketenciler Mahallesi, İzmit ilçesi Akmeşe, Sultaniye, Zeytinburnu Mahalleleri olmak üzere 7 mihrak ve 10 mahallede tespit edildiği bildirildi. Hayvanlarda görülen genel hastalık şüphesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hayvanlardan aldıkları numunelerin Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nde yapılan inceleme sonrasında 'Mavi Dil Hastalığı' teşhisinin kesin olarak belirlenmesiyle, hastalığın görüldüğü bölgelerde karantina kararı alındı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kocaeli Valiliği'nce yapılan açıklamada ise alınan tedbirler açıklandı. Açıklamada, hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklandığı, ikinci bir emre kadar karantina uygulanacağı bildirildi. Köylerde ayrıca mavi dil hastalığına karşı aşılama ve hastalık hakkında bilgilendirme çalışmalarının da devam ettiği açıklanırken, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmayacağı ifade edildi.

Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması Başlatıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mustafa: Her kurban öncesi mi çıkar bu hastalıklar. Yaw bu tarım bakanının sülalesi kırmızı et işine girdiğinden beri önce beyaz eti Kuş Gribi yalanıyla kandırdılar. (Ağrı da ölen 3 kişi aslında günler öncesi ölmüş tavuğu yediği için ölmiüştü. Oysa tavuk eti çok çabuk bozulan bir ettir) Ardından Şap hastalığı çıktı, büyük baş çiftçisini yok ettiler. Angus getirdiler. Şimdide küçük baş hayvana daldılar. Allah belalarını versin her kim bu oyundan zerre nasipleniyorsa. 14 3 Yanıtla

Advertisement