Maü'de "Kutlu Doğum" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Maü'de "Kutlu Doğum" Etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ), öğrenciler tarafından ilk kez kampüs alanında Kutlu Doğum programı düzenlendi.

23.04.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde (MAÜ), öğrenciler tarafından ilk kez kampüs alanında Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Üniversite bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan Engelsiz Artuklu Topluluğu, Erdemli Gençlik Topluluğu, Artuklu Düşünce Topluluğu, Bilim ve Sanat Topluluğu tarafından Edebiyat Fakültesi önünde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Müslümanlar'ın İslam'ı iyi anlaması gerektiğini, İslam'ın güzel ahlakını kendisinde somutlaştırması gerektiğini kaydetti.

"Resulullah Aleyhisselam uğrunda isterseniz yüz cilt kitap yazın, okuyun eğer onun siretini yaşamıyorsanız, onun hayatını yaşamıyorsanız, daha doğrusu onu yaşamıyorsanız bunun hiçbir önemi olmaz" diyen Ağrakça, yapılan her türlü davranışın peygamberin hayat nizamına uygun olması gerektiğini söyeldi.

İlahi konserinin ardından öğrenciler, kendi figürleri ile meydanda büyük bir kalbin içine Arapça "Muhammed" lafzı oluşturdu.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuba Güneş de, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde üniversitede farkındalık oluşturmak için bu tür bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin öğrenciler ve hocaları tarafından beğenildiğini dile getiren Güneş, "Biz gençler, Efendisi'nin hayatını okuyor ve yaşamaya çalışıyoruz. Bir de Efendiler Efendisi'nin ismini burada kalbimize nakşetmeye gayret ettik. 'Muhammed' ismini meydanda burada oluşturduk. Bizimle olan ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Program Grup Yürüyüş tarafından seslendirilen ve seyircilerin de coşkulu katılımıyla eşlik edilen dört dildeki ezgilerle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maü'de 'Kutlu Doğum' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement