Matso'dan Girişimcilik Kursu - Son Dakika
Yerel

Matso'dan Girişimcilik Kursu

MATSO ile KOSGEB işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi Manavgat'ta başladı.

14.04.2014 17:20  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi Manavgat'ta başladı.

MATSO binasında yapılan eğitime 30 kişi katılıyor. 19 Nisan'da sona erecek 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayanlara "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası" verilecek. Eğitime katılanlara, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar üzerine eğitimler verilecek. MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, göreve gelmelerinin ardından altıncı girişimcilik eğitimini açtıklarını belirterek, amaçlarının ilçede ekonomi ve istihdama katkı sağlayacak başarılı işletmelerin kurulması olduğunu söyledi. İlçede girişimci sayılarının artmasının yeni iş imkanları sağlayacağını ifade eden Akın, bunun da ilçedeki işsizlik oranını düşüreceğini belirtti. Akın, "Açtığımız eğitimden mezun olan birçok kişi yeni işyeri açtı.

Birçoğu da iş yeri açmak için hazırlık yapıyor. Girişimci adaylarının açacağı işyerleri istihdama katkı sağlayarak ekonomiyi canlandıracak ve işsizlik oranının da azalmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Matso'dan Girişimcilik Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement