Matematik Problemlerini Saniyeler İçinde Çözen Uygulama - Son Dakika
Teknoloji

Matematik Problemlerini Saniyeler İçinde Çözen Uygulama

Çok bilinmeyenli matematik sorularının çözümünü saniyeler içinde gerçekleştiren PhotoMath isimli uygulama öğretmenleri tedirgin etti.

23.10.2014 10:41  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PhotoMath isimli uygulama zorlu matematik işlemlerini kitap veya defter üzerinden anında çözüyor. Örneğin telefonun kamerasını açıp herhangi bir matematik probleminin üzerine getirdiniz. Cevap, aynı şekilde anında ekrana yansıyor.

YANIT SANİYELER İÇİNDE EKRANA YANSIYOR

Problemin çözümü için kullanıcılar Photomath uygulamasını önce çalıştırıyor, ardından devreye giren kamera ile birlikte kitap üzerinde yer alan herhangi bir matematik denkleminin üzerine kamera getiriliyor. Ardından saniyeler içinde denklemin çözümü ekrana yazılıyor. İşlem bu kadar basit!

ÖĞRETMENLER ENDİŞELİ

Problemlerin nasıl çözüldüğünü de adım adım anlatan uygulama her ne kadar matematik kabusunu sona erdirse de, özellikle öğretmenlerin öğrencilerin kaçış yolu olarak bu uygulamayı kullanmaya başlayacaklarından oldukça endişeli.

Uygulama şimdilik iOS ve Windows Phone platformu altında çalışıyor.

Matematik Problemlerini Saniyeler İçinde Çözen Uygulama
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Teknoloji Matematik Problemlerini Saniyeler İçinde Çözen Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • YANLIŞ BENCE: Bu tür uygulamalar beyin fonksiyonlarının tembelleşmesini sağlar. Evet hayatta karşımıza çıkmayabilir ama küçük gri hücrelerimizin çalışıp çoğalması ve zekamızın artması için bunlara rağbet etmemek lazım. Zekanın gelişmesi beynin çalışmasıyla oluyorsa bu tür makineler yanlış bana göre. 0 4 Yanıtla

Advertisement