Matematiği Eğlenerek Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

Matematiği Eğlenerek Öğrendiler

Matematiği Eğlenerek Öğrendiler

Çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan Eğlenceli Matematik Kursu, 2014-2015 kurs sezonunu matematik şovla kapattı.

18.06.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan Eğlenceli Matematik Kursu, 2014-2015 kurs sezonunu matematik şovla kapattı. Aldıkları eğitimle akıldan matematik işlemleri yapabilir hale gelen 7-14 yaş arasındaki çocuklar katılım belgelerini Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan aldı.

Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesinde açılan, Eğlenceli Matematik Kursu öğrencileri eğitimlerini başarıyla tamamladı. Uzman eğitmenler tarafından verilen dersler 20 kişilik gruplar halinde yapıldı. Toplamda 60 kişiye eğitim verilen kursta öğrenciler, tahta mandallar, kibritler, legolar, küpler ve hikayelerle matematiği hem öğrendi hem de öğrenirken eğlendi. Zekanın geliştirilmesinin amaçlandığı kurs sonunda çocuklar zamanla zihinden işlem yapmayı da öğrendi. Kursa katılan çocuklar katılım belgelerini de Başkan Akpınar'dan aldı.

SORULARLA ATATÜRK PORTRESİ YAPTILAR

Öğrendiklerini matematik şovla sergileyen çocuklar, her bir sorunun bir yapboz parçasına denk geldiği Atatürk portresini sorulara verdikleri başarılı cevaplarla tamamladı. Yapboz, sorulan son soruya doğru cevap veren Başkan Akpınar tarafından bitirildi. Sorulan sorulara akıldan verdikleri cevaplarla alkış toplayan çocuklar Atatürk portresinin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Çocuklarının matematikte geldikleri noktayı görme fırsatı yakalayan aileler Başkan Akpınar'a teşekkür edip kursların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi talebinde bulundu.

"HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN"

Eğitime önem verdiklerini söyleyen başkan Akpınar, "Matematiği önemsiyoruz çünkü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de matematiği önemseyen bir liderdi. Çocuklara o kadar güvendi ki bu güven hep devam etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek savunucuları çocuklarımızdır. Bugün çocuklarımız eğlenceli matematik kursunda öğrendikleriyle Mustafa Kemal Atatürk portresini tamamladılar. Portrenin altında 'size hala güveniyorum' sözü çıktı. Biz de çocuklarımıza güveniyoruz. Önümüzdeki yıllarda Çocuk Kulübü'nde yine çocuklarımızla birlikte matematik ve diğer kursları hep beraber göreceğiz. Her şey çocuklarımız için, çocuklarımız için de çalışmaya devam edeceğiz. Hepsine iyi tatiller diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matematiği Eğlenerek Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement