Masum Türker: Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi (2) - Son Dakika
Güncel

Masum Türker: Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi (2)

Masum Türker: Rahşan Ecevit\'in Sağlık Durumu İyi (2)

Hdp'nin BARAJI GEÇMESİNİ TEMENNİ ETTİ DSP Genel Başkanı Masum Türker, HDP'nin barajı aşmasını temenni ettiklerini belirtirken, "HDP'nin demokrat olması gerekiyor" dedi.

08.05.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'nin BARAJI GEÇMESİNİ TEMENNİ ETTİ

DSP Genel Başkanı Masum Türker, HDP'nin barajı aşmasını temenni ettiklerini belirtirken, "HDP'nin demokrat olması gerekiyor" dedi. Güneydoğu'da sadece HDP'nin seçim bürosu açabildiğini kaydeden Türker, şunları söyledi:

"İktidar partisinin Diyarbakır'da bir seçim bürosu varken, HDP'nin 91 seçim bürosu var. Diğer partilerin bunu yapması mümkün değil. Asılan bayraklar ve afişler akşamına indiriliyor. Üzülerek söylüyorum çözüm sürecinde iktidar partisi o kadar taviz verdi ki, gündüz asayişi polis tarafından, akşam asayişi PKK tarafından sağlanır hale gelmiş. PKK'nın mahkemeleri var. Çözüm süreci kamuoyunda siyasi bir malzeme olarak kullanıldığı için bir sonuca ulaşması mümkün değil."

ERMENİ SOYKIRIMI YOK

Ermeni soykırımı iddialarına değinen Türker, "Siyasi tarihe bakarlarsa sözde Ermeni soykırımı, o dönemde bölgede yaşayan vatandaşlara ihale edilmek istenen bir olgudur. Böylesi bir soykırım olmadığını herkes biliyor. Ermeni diasporası dünya medyasında örgütlendiği için, yurt dışındaki siyaseti de etkisi altına alıyor. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi hükümetin milli bir politika değil, iç politika yani parti politikası oluşturduğu için bu kadar yoğunlaştı" dedi.

BAŞKANLIK İÇİN SULTANLIK YORUMU

Başkanlık sistemini sultanlık olarak niteleyen ve Türkiye için yanlış bir sistem olduğunu dile getiren Türker, "Bu sistem şu anda Türkiye'de anayasaya aykırıdır. Olaylara baktığımızda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mıdır yoksa Davutoğlu mudur belli değil. Cumhurbaşkanı diyor ki 'Parlamenter sistem çökmüştür' Demek ki sen 10 yıldır çökmüş bir parlamenter sistemle çalışıyordun. Biz DSP olarak başkanlık sistemine karşıyız. Parlamenter sistemin aksayan tarafları varsa, bunların düzeltilmesinden yanayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Masum Türker: Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement