Marmaris'teki Cip Safari Turlarına Arap İlgisi Yüz Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Marmaris'teki Cip Safari Turlarına Arap İlgisi Yüz Güldürdü

Marmaris\'teki Cip Safari Turlarına Arap İlgisi Yüz Güldürdü

Marmaris'teki cip safari turlarına Arap ilgisi yüz güldürdü Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde turizmdeki düşüşten nasibini alan cip safari şirketleri, Arap turistler sayesinde tekrar gülmeye başladı.

11.08.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'teki cip safari turlarına Arap ilgisi yüz güldürdü

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde turizmdeki düşüşten nasibini alan cip safari şirketleri, Arap turistler sayesinde tekrar gülmeye başladı. Başta Lübnan, İran, Irak ve Ürdün olmak üzere değişik Arap ülkelerinden kente gelen turistler, esnafa nefes aldırdı.

Toz, taş ve çamurlu dağ yolları ile nehirlerin sığ bölgelerinde geçen, Marmaris'in muhteşem doğal güzelliklerini sunan ve çevre köyleri de içine alan cip safari turları, Arap turistlerle tekrar hareketli günlerine döndü. Kentte tatillerini geçiren başta Lübnan, İran, Irak ve Ürdün olmak üzere değişik Arap ülkelerinden turistlerin, safari turlarına yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

TURLAR 25-30 EURO ARASI

4x4 arazi araçlarında her cipte 4 ila 10 kişiden oluşan gruplarla yapılan safari turlarında, her şirketin kendisine göre bir parkuru bulunuyor. 25-30 Euro karşılığında saat 10.00'da başlayan turlar, genelde toprak yollarda geçiyor. Araç içinde su savaşları yaparak yorulan turistler; tavuk, makarna, bulgur pilavı ve salatadan oluşan öğle yemeği molasıyla yorgunluk atıyor. Kızkumu ve Plajı ile Turgut Şelalesi arasında keyifli anlar yaşanıyor. Turlar, saat 17.00'de sona eriyor.

"ASIL TURİST PROFİLİMİZ İNGİLİZLER"

Kentte 27 yıldan bu yana cip safari turları düzenleyen April Tur'un 'Rambo' lakaplı yöneticisi 41 yaşındaki Ertuğrul Kaplan, "Turizmde yüzde 40'a varan düşüş var. Marmaris'te birkaç ufak firmanın yanı sıra asıl bu işi yapan yedi büyük firma var. Safari açısından günde bin koltuk var. Turlar Nisan ayında başlayıp Ekim 15'e kadar sürer. Fakat Temmuz ve Ağustos ayı içinde en yoğun 45 gün yaşanır. Biz şirket olarak günde üç ayrı grup halinde yola çıkıyoruz. Arap ülkelerinden eskiye oranla bayağı bir yoğunluk var. Örneğin bugün Lübnan, İran, Irak, Ürdünlüden oluşan 130 Arap turist taşıyoruz. Hemen her gün 100'er kişilik Arap gruplara, özel tur yapıyoruz. Asıl turist profilimiz İngilizler. Ayrıca Hollandalı, Alman, Fransız, Belçikalı, Norveçli de var. Türk müşteriye baktığımız zaman yüzde 8-9 arasında kalıyor. Türklerde rakamın bu kadar az olmasını biz ekonomik şartlara bağlıyoruz. Aldığı maaş belli, nasıl tatile gelsin ki. Bu da ayrı bir gerçek" dedi.

TURİZMDE RAKİP ÜLKELERİN OLUMSUZ ETKİSİNE DEĞİNDİ

Rakip ülkelerin Türkiye'de yaşanan terör olaylarına geniş yer vererek ülke turizmini olumsuz etkilediğini söyleyen Kaplan " Tunus'ta 34 İngiliz'in öldüğü gün TUİ, TanTur ve Thomas Cook, o gece anında 6 bin 500 kişiyi, Dalaman'a ve dolayısıyla Marmaris, Fethiye ve Bodrum'a getirdi. O bombalama olayı neden basın da bu kadar yer bulmadı? Ama Türkiye'de turiste yönelik terör yokken, turizmde rakibimiz olan İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler feryat ederek 'Türkiye'de terör var sakın gitmeyin' diye kötülüyorlar. Bunu bize gelen turistler anlatıyor. Bu güzellikler orada yok. 20 gün önce Londra Havalimanı'nda bomba patladı. Bunu neden haber yapmadılar? Dünyanın her tarafında ufak çaplı olsa da terör var. Bu aleyhte propagandalar düşüşe neden oldu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'teki Cip Safari Turlarına Arap İlgisi Yüz Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement