Marmaris'te Alevler Her Yeri Sardı; Siteler Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Alevler Her Yeri Sardı; Siteler Tahliye Edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan ve kontrol altına alınamayan orman yangınının yaklaşık 600 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

19.10.2014 22:24  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bir evde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangına hem karadan hem de havadan müdahale edilirken alevler ormanlık alan içerisinde bulunan Çamlık Sitesi'nin dibine kadar ulaştı ve evler tahliye edilmeye başlandı. Bu arada bölgede bir cami ve bir ev yandı. Yangın gece geç saatlerde kısmen kontrol altına alındı.Yangının 600 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

EV VE CAMİ YANDI

Akşam saatlerinde Marmaris'in Beldibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle tüm çabalara rağmen büyüdü. Bir türlü kontrol altına alınamayan yangını söndürmek için bölgedeki tüm ekipler seferber olurken, vatandaşlar da yangını söndürme çalışmalarına destek verdi. Havanın kararması ile söndürme çalışmalarının daha da güçleştiği bölgede alevler olanca hızla ilerledi.

Bölgeden gelen bilgilere göre bir ev ve cami de alevlere teslim oldu.

TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Alevler ormanlık alan içerisinde bulunan Çamlık Sitesi'nin dibine kadar ulaştı ve evler tahliye edilmeye başlandı. Yangının büyümesinin ardından, söndürme ekiplerinin yanı sıra AFAD da bölgeye gelerek çalışmalara başladı. Çamlık Sitesi'nde anons araçları ile çağrı yapan görevliler, vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi. Evlerinden çıkmak istemeyen bazı vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. İtfaiye ekipleri, alevlerin yaklaştığı sitedeki binalara tedbir amacıyla su tutuyor. Birçok vatandaş ise kıymetli eşyalarını alıp evlerini terk etmeye başladı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Akşam saatlerinde başlayan yangın ihbar edildiğinde bölgeye Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 6 ilk müdahale aracı, 16 arazöz ve 160 kişilik yer ekibi ve Marmaris Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 6 itfaiye aracı sevk edildi. Ayrıca yangına iki helikopter ile de havadan müdahale edildi.

MUĞLA'DA BİR ŞOK DAHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde başlayıp yerleşim birimlerine yaklaşan orman yangınının ardından, bir yangın da Gökova Körfezi'nde çıktı.

Saat 20.30 gibi başlayan bu yangın da kısa sürede büyüyerek tüm bölgeyi sardı. Akyaka Mahallesi ile deniz arasında kalan bölgedeki ağaçlar ve sazlık alanlar yandı. Buradaki yangına da itfaiye ekiplerinin yanı sıra orman ekipleri ve gönüllüler müdahale etti. Ancak Marmaris'teki yangın gibi buradaki yangın da hızla ilerleyerek büyüdü.

Marmaris'teki yangının ardından burada ikinci bir yangının çıkması, söndürme çalışmalarını olumsuz etkilerken, havanın karanlık olması nedeniyle yangınlara havadan helikopterle müdahale edilemiyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte iki helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Soğutma çalışmaları devam ederken ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi.

ADANA'DA ORMAN YANGINI

Adana'nın Kozan ilçesinde de orman yangını çıktı. Alınan bilgiye göre, Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü 11 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 13 teknik personel ve 80 yangın işçisiyle yangına müdahale etti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yangının kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için Adana, Feke ve Kadirli'deki yetkililerden takviye ekip istendiği belirtildi. Ekiplerin şiddetli rüzgar, zorlu arazi koşulları ve karanlık dolayısıyla alevlere müdahale edilmekte zorlandığı görüldü. Kızılçam ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alandaki yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Marmaris\'te Alevler Her Yeri Sardı; Siteler Tahliye Edildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Marmaris'te Alevler Her Yeri Sardı; Siteler Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • âaaaaaaaa: Çok üzüldüm yaaa. İnşallah komple kül olur..amin 1 31 Yanıtla Mcnr: Bu nasıl yorum ya, inşallah sen kül olursun. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0 0 .............: Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten kemik yagardi 0 0 dido: inşallah colugun çocuğun anan baban bacın da kül olur allahın kekosuu 0 0
  • siki tut tasmayi kacmasin is ittt: Bu marmarislilere mustahaktir 1 16 Yanıtla .............: Çok ayıp yaa yanan marmarisli biri degil turkiyemizin gelecegi 0 0
  • hasan: Kürtler yakmıstır 12 3 Yanıtla dervis kurtoglu: KIM YAKMISSA YUCE ALLAH BELASINI VERSIN AILESINE ATES DUSURSUN OK ULAN ASAGILIK BUNU DIYEBILIRSIN NERDEN BILIYON KIM YAKTI KURTLERI KOTULEYEREK ELINE NE GECIYO SEN INSAN OLAMAZSIN BIR HALKI YILLARCA YOK SAYDINIZ ULKEYI TEK BASINA SAHIPLENDINIZ KURTLERE YAPMADIGINIZ KALMADI ULAN SIZDE BIRAZ VICDAN OLSA OLAYLARA TEK TARAFLI BAKMAZSINIZ BIRAK ARTIK BU IRK CILIGI KAFATASCILIGI ONYARGIYI KESKE BIRAZ GERCEKLERI TEK TARAFLI DEGILDE IKI TARAFLI ARASTIRIP OGRENSENIZ BU ULKE NE KADAR TURKLERINSE O KADAR DA KURTLERINDIR 0 0
  • RIDVAN: 5 SENE SONRA ORADA EVLER YÜKSELİR MALESEF TÜRKİYE GERÇEĞİ 12 1 Yanıtla
  • MERDO: orman içindeki site nasıl oluyor rüşvetmi vermişler. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement