Marmara Denizinde Can Pazarı - Son Dakika
Güncel

Marmara Denizinde Can Pazarı

Marmara Denizinde Can Pazarı

* Yat kaptanı ile denizdeki arkadaşı tek bir can simidine tutunarak, şiddetli poyrazın köpürttüğü dalgalar ve akıntılarla boğuşurken kaptansız kalan yat ve 3 yolcusu da Marmara Denizinin başka bir yönüne sürükleniyordu İmdada kıyı emniyeti botları yetişti.

10.08.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Yat kaptanı ile denizdeki arkadaşı tek bir can simidine tutunarak, şiddetli poyrazın köpürttüğü dalgalar ve akıntılarla boğuşurken kaptansız kalan yat ve 3 yolcusu da Marmara Denizinin başka bir yönüne sürükleniyordu

İmdada kıyı emniyeti botları yetişti. Ellerin onları hayata bağlayan can simidinden çekilmesine dakikalar kala yetişen deniz adamları dalgaların arasındaki 2 kişiyi ve sürüklenen teknedeki arkadaşlarını kurtardı.

Nefes kesen denizde arama ve kurtarma operasyonu, yüzlerce deniz adamı tarafından telsiz konuşmalarından takip edildi.

Mustafa ERDOĞAN - Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Yeşilköy Marina'dan yatla denize açılan 5 kişi büyük bir tehlike atlattı. Yüzmek için girdiği denizde zor durumda kalan yolcuyu kurtarmak için denize atlayan kaptan, bu nedenle hareket kabiliyetini kaybeten teknedeki 3 kişi, 1 saati aşkın bir çabadan sonra kurtarıldı.

YÜZMEK İÇİN DENİZE ATLADI AMA..

Öğrenildiğine göre yat Yeşilköy'ün 2 mil açığında durduruldu. Burada teknede bulunanlardan Mehmet Çağlar yüzmek için denize atladı. Ancak akıntı ve dalgalar bir anda Çağlar'ı tekneden uzaklaştırdı. Denizdeki arkadaşlarını kurtarmak için teknenin kaptanı Ali Karabulut devreye girdi.

KAPTAN DENİZE ATLAYINCA HERKES ÇARESİZ KALDI

Yanına aldığı bir can yeleğiyle denize atlayan kaptan da kurtarmak istediği yolcusunun durumuna düştü ve şiddetli rüzgarın azgınlaştırdığı dalgalar ve akıntıyla sürüklenmeye başladı

DENİZDEKİLER DE TEKNEDEKİLER DE MAHSUR

Denizdeki biri kaptan 2 kişi, tek bir can yeleğine tutunarak hayatta kalmayı başardı ama onlarla tekne arasındaki mesafe de giderek açılmaya başladı. Bu sırada kaptanı olmayan tekne kontrolden çıktı ve başka bir hızla ve istikamette sürüklenmeye başladı.

Teknede kalanlar da, denizde kurtarılmayı bekleyenler de birbirinden farklı çaresizlikler yaşıyordu. Her geçen saniye panik katlanarak büyürken asıl can simidi teknedeki telsiz oldu.

TELSİZ CAN SİMİDİ OLDU

Teknede bulunanlar, koordinat bilgisine sahip olmasına rağmen bulundukları yeri kara ve denizde bulunan diğer araçları belirterek anlatmaya çalıştı. O dakikalarda tüm deniz araçları acil durum merkezi tarafından alarma geçirildi. Denizde kazazedelerin olduğu deniz araçlarının kullanıcılarına anons edildi.

SAHİL GÜVENLİK VE KIYI EMNİYETİ DEVREDE

Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti devreye girdi. Teknedekiler için olmasa da denizdekiler için geçen her dakika kritikti. İşte o kritik dakikalarda kıyı emniyetinin botları önce tekneyi ardından da denizde kurtarılmayı bekleyen 2 kişiyi buldu ve denizden çıkardı.

O sıralarda olan biteni can kulağıyla dinleyen yüzlerce deniz adamı da derin bir nefes aldı.. Ama en büyük sevinç teknede yaşandı. Acil yardım istenen o telsizden bu kez teşekkür mesajları yayınlandı. Ama talihsizlikler zinciri sürüyordu. Kaptan ve arkadaşı denizden çıkarıldı ama teknenin aküsünün boşaltığı ortaya çıktı. Hareket kabiliyeti olmayan tekne acil yardıma gelen deniz araçlarının birinin yedeğinde limana kadar çekildi. Haftasonu keyfi için açıldıkları denizde ölümle burun buruna gelen 5 arkadaş yaşadıkları o anları dakika dakika anlattı.

"BİR SAAT DENİZİN İÇİNDE KURTARILMAYI BEKLEDİK"

Korku dolu anların başlangıcını yapan, denize yüzmek için ilk giren Mehmet Çağlar olan biteni şöyle anlattı.

"Ben gelemeyince arkadaş(kaptan) can yeleğini attı. Müthiş bir akıntı vardı. O da yata dönemedi. Mecburen tek can yeleğiyle kaldık. Bir saat denizin içinde kurtarılmayı bekledik. Teknenin de aküsü bitmiş. Bittiğinden de haberimiz yoktu..Tekneden bize can kurtaran simidi atıyorlardı ama bizi görmüyorlardı. Halimiz kalmamıştı artık. Tekne uzaklaşıyordu biz de ondan uzaklaşıyorduk" diye konuştu.

10 DAKİKA DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALDI

Can yeleğinin bir ucundan kendisinin bir ucundan da diğer arkadaşının (kaptanın) tuttuğunu anlatan Çağlar, "Artık, 10 dakika kadar dayanacak gücümüz kalmıştı. Enerjimizin büyük kısmını bizi kurtarmaları için harcadık. Son anda bizi gördüler" diye konuştu.

"AÇIĞA BAKIP 2 KİLOMETRE DİYORUZ AMA..."

Tekne sahibi İlyas Balta da; "Açıktaydık. Motor durmuştu. Sohbet ediyorduk. Arkadasım bir dakikalığına yüzmek için tekneden denize indi. İner inmez de akıntı biranda onu götürdü. Kaptanımızda onu kurtarmak için atladı. Biranda gözümüzden kayboldular" dedi. Teknedeki telsiz ve telefonlarla Kıyı Emniyeti'nden yardım istediklerini ifade eden Balta, "Biz deniz terimlerini bilmiyorduk. Açığa bakıp 2 kilometre diyoruz ama, 15-20 kilometre açıktaymışız. Şükürler olsun ki Kıyı Emniyeti bizi gördü. Onlar kurtardı. Kıyı Emniyeti'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmara Denizinde Can Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement