Mardin ve Amasya İzmir'de Kardeşlik Köprüsü Kurdu - Son Dakika
Güncel

Mardin ve Amasya İzmir'de Kardeşlik Köprüsü Kurdu

İzmir'de faaliyet gösteren Mardinliler Vakfı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

06.12.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi ve kültürüyle ünlü Türkiye'nin iki önemli kenti olan Mardin ile Amasya'nın bürokrat, seçilmiş ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri düzenlenen yemekte buluştu.

Turizm sektörünün en önemli fuarı olan Travel Turkey, fuarına katılan iki tarihi şehrin yetkililerini bir araya getiren yemekli toplantı İzmir'de faaliyet gösteren Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman tarafından organize edildi.

Mardinliler Vakfı Başkan Yardımcısı da olan Kemal Altındağ'ın Bornova'da sahibi olduğu Aynalı Büfe'de gerçekleşen buluşmada Mardin ile Amasya arasında var olan kardeşlik köprüsü daha da güçlendirildi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekli toplantıya; Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, kendisi de bir Mardinli olan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Mardin Vali Yardımcısı Ali Gündoğan, İzmir Karabağlar Kaymakamı M. Sıdık Tunç, Amasya Emekli Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan, Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Kültür Turizm İl Müdürü Alaaddin Aydın, Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşama Vakfı Başkanı Halil Aslan, ile Amasya ve Mardin'de faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin aralarında olduğu kalabalık bir topluluk katıldı.

Mardin ile Amasya'nın sahip oldukları trihi, kültürel zenginliklerin iki kardeş şehir arasında bulunan etkileşimin daha da güçlendirilmesi için yapılması gerekenlerin konulduğu gecede her iki şehrin valisi de birer konuşma yaptı.

Mardin'in ünü, özelliliği, güzelliği Türkiye'nin sınırlarını aştığını vurgulayan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman'ın ev sahipliğinde Bornova'da yemekli toplantı da bir araya geldikleri toplantıda şöyle konuştu: "Mardin Fuarlara sığmayacak kadar güzel bir şehir. Fuarlarda çok fazla tanıtım anlamında alacağımız bir şey yok ama hemşerilerimiz ile beraber olmaktır. Bana göre İzmir'de Manisa'yı saymasak en çok hemşerisi olduğu il Mardin. Dolayısı ile bu vesile ile fuar dolayısı ile sizlerle tanışmak istedik. Allah birlik ve beraberliklerin devamını nasip etsin, iri olsunlar, diri olsunlar. Sivil toplum kuruluşları olarak İzmir'de daha etkili olsunlar."diye konuştu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise, Mardin'den ve Amasya'dan delen dostları , yeni dostluk köprüleri oluşturma adına geceye evsahipliği yapan İzmir Mardinliler Vakfı'na teşekkür etti. Her iki kentin de Türkiye'nin en önemli kültür zenginlik açısından öncü ve önemli olduğuna işaret eden Vali Çomaktekin, "Travel Turkey Fuarı için Amasya olarak İzmir'deyiz. Ancak bu akşam Hem Amasya hem Mardin olarak buradayız. Türkiye'mizin çok önemli iki kadim, medeniyet, tarih ve kültür şehrinin insanlarını bir araya getirerek bize güzel sevgi köprüsü ve gönül köprüsü oluşturduğu için hayırlı ve başarılı hizmetleriyle tanıdığımız İzmir Mardinliler Vakfı yetkilileri ve üyelerine teşekkür etmek istiyorum."dedi.

İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman ise, İzmir'de 350 bin Mardinli yaşadığını, bir vakıf ve federasyon ve 17 derneğin olduğunu söyledi.

"Burada elimizden geldiğince gençlerimize bur veriyoruz. İzmir de çok gariban vatandaşlarımız var. Özellikle Ramazan ayı'nda elimizden geldiğince erzak ve nakit para olsun her yıl tek tek eveleri gezip elimizden geldiğince buradaki insanlara katkıda bulunuyoruz. Karabağlar Kaymakamlığı ile birlikte önümüzde ki kıssa bir zaman süresinde 2 bin öğrencimiz giydireceğiz. Her sene bunu geleneksel hale getirmeği düşünüyoruz."dedi.

Konuklara ayrıca geleneksel mırra kahvesi ikram edildi. Yemeğim ardından toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin ve Amasya İzmir'de Kardeşlik Köprüsü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement