Mardin Valiliği: 9 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Mardin Valiliği: 9 PKK'lı Öldürüldü

Mardin Valiliği: 9 PKK\'lı Öldürüldü

Mardin Valiliği, Nusaybin'de 9 PKK'lının öldürüldüğünü ve mahalle statüsündeki 4 köyde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı.

03.10.2015 19:28  Güncelleme: 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valiliği, güvenlik güçleri ile terör örgütü arasında Nusaybin'de yaşanan çatışmalar sonucu 9 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

4 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Mardin Valiliği, Nusaybin'de devam eden sokağa çıkma yasağı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Valiliğimizce 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 01/10/2015 Perşembe günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere Nusaybin ilçemiz sınırları içinde kalan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar mahallelerinde; saat 19.00'dan geçerli olmak üzere Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı" denildi.

OPERASYONLARDA 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde yapılan operasyonlarda toplam 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Bunlardan bir teröristin cesedi adli işlemlerin yapılması için Nusaybin Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir. Teröristlerin açtığı ateş sonucu 2 sivil vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

54 BARİKAT VE HENDEK KAPATILDI

Nusaybin'de toplam 54 barikat ve hendeğin kapatıldığı kaydedilen açıklamada, bombalı düzeneklerin ise kontrollü olarak patlatıldığı ve kontrollü olarak patlatılan patlayıcı miktarının yaklaşık bin 500 kilogram olduğu belirtildi.

MERKEZDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Bugün saat 18.00 itibari ile Nusaybin ilçesi Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü ve Eskihisar mahallelerinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, Nusaybin ilçe merkezindeki sokağa çıkma yasağının ise halen devam ettiğinin altı çizildi.

1 POLİS MEMURU HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

Açıklamada, "Nusaybin ilçemizde barikat ve hendeklere tuzaklanmış patlayıcı düzeneklerin imha çalışması yapıldığı esnada 1 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış, tedavisi devam etmektedir" denildi.

54 YAŞINDAKİ VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ

Fırat Mahallesi Şafak Sokak'ta ölü olarak bulunan 54 yaşındaki Ahmet Sönmez olayına da değinilen açıklamada, "Şahsın otopsi incelemeleri neticesinde boynundan almış olduğu patlayıcı parçalarının isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşılmıştır" denildi.

"NUSAYBİN HALKINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ"

Sokağa çıkma yasağına uymayan 3 şahsa Kabahatler Kanunu'na göre para cezası verildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Nusaybin ilçemizde halkımızın hayatını zorlaştıran ve hürriyetini sınırlandıran bombalı hendeklerin kapatılmasına ve ilçemizin terörist unsurlarından temizlenmesi için çalışmalara devam edilecektir. Sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve bu süre içerisinde gösterdikleri sabır ve gerek ihbarlar, gerekse diğer şekillerde kolluk kuvvetlerimize yaptıkları destekler için Nusaybin halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin Valiliği: 9 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (87)

  • Akp : gebersinler pislikler 47 39 Yanıtla
  • serseri: akp sana oy yok yok oyy yoKkkkkkkk 14 65 Yanıtla
  • hkjg: Sen 9 tane oldurmussen inanki en az 60 özel hareket polis kaybetmissin.. 11 62 Yanıtla Konyalı: Zaiyatsız oldu :) 3 0
  • Mikail : Kürtler hdpye versede vermesede PKK bitecek o kadar 63 7 Yanıtla hkjg: Sen nin yedi duelin gelse bitirmez her biri 100 bordo peceline bedeldir 5 24
  • BarBarOs: Biz geberttik Allah artırsın,,,,leşleri leşçiler kaldırsın 43 22 Yanıtla
  • halim: Tırkolar kaçın irlandalı geliyor. 11 54 Yanıtla
  • Star mardin: Zorunuza gittikçe inadına HDP 16 49 Yanıtla
  • mehmet: 12 tc askeri oldu medya hic suylemiyo 12 50 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement