Mardin'deki Silahlı Kavga - Son Dakika
Yerel

Mardin'deki Silahlı Kavga

Mazıdağı'nda merada hayvan otlatma meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin 8 kişi gözaltına alındı.

19.04.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mazıdağı'nda merada hayvan otlatma meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin 8 kişi gözaltına alındı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Mazıdağı'nın Balpınar ile Derik'in Zeytinpınar mahallesi sakinleri arasında çıkan, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı silahlı kavga olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Arazide hayvan otlatma yüzünden çobanlar arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüştüğü kaydedilen açıklamada, olayın Balpınar mahallesi ve Sisan mezrasında yaşayan ailelere sirayet etmesiyle Gov tepede silahlı kavganın yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Meydana gelen silahlı kavga olayında her iki tarafın birbirlerine av tüfeği ve uzun namlulu silahlarla ateş açmaları sonucu N.K, S.K, K.E ölmüş, K.K, M.K, M.K, A.K, M.K, A.K yaralanmış, ölü ve yaralılar ambulanslarla Mardin ve Batman'da bulunan çeşitli hastanelere sevk edilmişlerdir. Jandarma ve emniyet güçleri tarafından gerek olay yerinde gerekse hastanelerde güvenlik tedbirleri alınarak durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili Derik Cumhuriyet Savcılığı'nca tahkikata başlanmıştır."

Olaya karıştığı tespit edilen 8 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Ölenden 2'si emekli köy korucusu

Sisan mezrasında yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden N.K ve S.K'nin emekli köy korucusu olduğu bildirildi. Gerginliğin devam ettiği bölgede İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alındı. Diyarbakır'daki Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da takviye ekiplerin kavganın yaşandığı bölgede sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'deki Silahlı Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement